SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Ukrayna'nın enerji tesislerine saldırdı: Termik ve hidroelektrik santraller hasar aldı

Terörist devlet Rusya, gece saatlerinde Ukrayna'ya karşı büyük bir hava saldırısı gerçekleştirdi. İşgalciler ülkedeki bir dizi enerji tesisini bombaladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Ukrayna'nın enerji tesislerine saldırdı: Termik ve hidroelektrik santraller hasar aldı

İşgalci Rusya, son dönemde Ukrayna’nın enerji tesislerine yönelik saldırılarını artırdı. Rus ordusu, 28 Mart’ı 29 Mart’a bağlayan gece yine ülkenin farklı bölgelerindeki enerji tesislerini hedef aldı.

TERMİK VE HİDROELEKTRİK SANTRALLER ZARAR GÖRDÜ

Ukrayna Devlet Elektrik Dağıtım İdaresi (UKRENERGO) tarafından bu sabah yapılan açıklamada, Rusya’nın gece boyunca gerçekleştirdiği toplu hava saldırısında enerji tesislerine saldırdığı aktarıldı. Açıklamada, “Ülkenin merkez ve batı bölgelerindeki termik ve hidroelektrik santralleri zarar gördü” ifadelerine yer verilirken, Dnipropetrovsk ve Harkiv’de elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtildi.

Ukrayna Enerji Bakanlığı, işgalcilerin farklı bölgelerdeki enerji tesislerini hedef aldığını kaydederek, “Enerji çalışanları ve kurtarma görevlileri saldırının sonuçlarını ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütüyor.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, Rus saldırısında Dnipropetrovsk, Vinnıtsa, İvano-Frankivsk, Lviv, Çerkası, Chernivtsi bölgelerinde enerji altyapısının zarar gördüğünü açıkladı.

RUSYA’DAN UKRAYNA’YA BÜYÜK HAVA SALDIRISI

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden bu sabah yapılan açıklamada, Rus işgal güçlerinin gece saatlerinde 39 adet farklı tip füze ve 60 adet Şahed tipi SİHA ile saldırdığı aktarıldı. Ukrayna ordusu, işgalcilere ait 58 SİHA ve 26 füzeyi düşürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.