SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya SİHA'larla Harkiv'i vurdu: 4 kişi hayatını kaybetti

Terörist devlet Rusya, Harkiv kentine yönelik saldırıları sürdürüyor. İşgalcilerin kente düzenlediği son hava saldırısında 4 kişi yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya SİHA'larla Harkiv'i vurdu: 4 kişi hayatını kaybetti

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’nın Harkiv kentine düzenlediği SİHA (silahlı insansız hava aracı) saldırısı sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sınegubov, 3 Nisan’ı 4 Nisan’a bağlayan gece işgalci Rus ordusunun birçok kez SİHA’larla Harkiv bölgesine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Saldırıda Harkiv’in Novobavarskıy semtinde bir apartmanın zarar gördüğünü aktaran Sınegubov, arama kurtarma ekipleri olay yerinde çalışmalar yürütürken işgalcilerin aynı yeri bir kere daha vurduğunu belirterek saldırıda 3 arama kurtarma görevlisinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ayrıca bir saldırıda başka bir 14 katlı apartmanın da zarar görmesi sonucunda 69 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği aktarıldı.

Arama kurtarma ekipleri ve sağlık görevlileri dahil saldırıda 14 kişinin yaralandığını bildirildi.

11 SİHA DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri, gece saatlerinde işgalci Rus ordusunun 20 SİHA ile Harkiv bölgesine saldırdığını ve Ukrayna birliklerinin bölgede 11 düşman SİHA’yı düşürdüğünü  açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.