SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Zaporijjya Nükleer Santrali’ni askerî üs olarak kullanıyor

İşgalci Rusya, nükleer güvenlik standartlarını ihlal ederek Zaporijjya Nükleer Santrali’ni askerî üsse çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Zaporijjya Nükleer Santrali’ni askerî üs olarak kullanıyor

Rus işgal güçleri, ele geçirdiği Zaporijjya Nükleer Santrali’ndeki nükleer güvenlik standartlarını ihlal etmeye devam ediyor. İşgalciler Avrupa'nın en büyük nükleer enerji santrali olan Zaporijjya Nükleer Santrali’ni askeri üs olarak kullanıyor.

Energodar Belediye Başkanı Dmıtro Orlov, 10 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada açık kaynaklarda paylaşılan bilgilere göre işgalci Rus askerlerinin her zaman nükleer santralde bulunduğunu kaydederek, “İşgalciler askeri teçhizat ve mühimmatlarını doğrudan nükleer santral alanında, güç ünitesi salonlarına yerleştirerek nükleer tesisi askeri üsse dönüştürdüler." ifadelerini kullandı.

Rus askerlerin nükleer santralde çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştığını akratan Orlov, “Ek olarak, Rus askerleri, nükleer reaktörlerin bulunduğu binalarda ve çatıda mevzi inşa etti. Reaktör bölümünde makineli tüfek mevzileri, güç ünitelerinin çatısında bir yığın ağır silah ve roketatarlar, Rus askerler; Ukrayna ve Avrupa’daki en büyük nükleer santral şu anda bu şekilde görünüyor.” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.