SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaşsız Çocuklar Vakfı Başkanı Stanislavovıç, Ukrayna devlet liyakat nişanına layık görüldü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın kararıyla Şostak Ruslan Stanislavovıç, üçüncü derece devlet liyakat nişanına layık görüldü. Ödülü, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar takdim etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaşsız Çocuklar Vakfı Başkanı Stanislavovıç, Ukrayna devlet liyakat nişanına layık görüldü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, devletlerarası işbirliğinin güçlendirilmesi, Ukrayna'nın devlet egemenliği ve toprak bütünlüğünün desteklenmesi ve Ukrayna devletinin dünyada tanıtılması adına önemli katkıları ve kişisel başarılar için Ukrayna devlet ödüllerinin verilmesi hakkındaki kararı imzalamıştı. Bu karar kapsamında Savaşsız Çocuklar Vakfı Başkanı Şostak Ruslan Stanislavovıç, üçüncü dereceden devlet liyakat nişanına layık görüldü. Ödülü, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar takdim etti.

BODNAR: RUSLAN BEY ŞAHSEN GELDİ VE BÖYLESİ BÜYÜK BİR ORGANİZASYONU KONTROL ALTINA ALDI

Büyükelçi Bodnar, takdim töreni sırasında, "Bugün gerçekleşen olay Ukrayna devletinin, sayın Ruslan Bey'in, ekibinin ve vakfının başarılarının devlet seviyesinde takdir edildiğini gösteriyor. Çünkü bütün bu projeler duygusal bir başlangıçtı. Herkes Ukrayna için seferber olmuştu. Ruslan Bey şahsen geldi ve böylesi büyük bir organizasyonu kontrol altına aldı. Söz konusu çocuklar en çok ihtiyaç duyan hassas gruplardı, hiçbir şeyleri yoktu. Ruslan Bey'in sorumluluk alması sayesinde sağlam bir vakıf oluşturuldu. Vakıf 3000’in üzerinde çocuğu rehabilite etti. Bu Ukrayna'nın geleceği için inanılmaz büyük bir katkı. Çünkü savaş gerçekten çok fazla acı getiriyor. Bazı çocuklar savaş zamanında yetim kaldı ve bütün bu grupların desteğe ihtiyacı vardı. İş dünyası ile devlet yapılarının ortaklaşa projeleri böyle güzel sonuçlar ortaya çıkartıyor. Bugün size takdim ettiğimiz üçüncü derece devlet nişanı tamamen hak edilmiş bir ödül. Çünkü siz burada Türkiye’de bulunan çocukların güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması başta olmak üzere diğer bütün konularla ilgilendiniz. Yine sizin yanınızda Türkiye’ye de teşekkür etmek istiyoruz. Çünkü Türkiye, çocuklarımız için güvenli bir liman oldu. Aynı zamanda bu proje iki ülke arasındaki ilişkilere de büyük katkı sağladı. Belki de projelerimizi genişleterek daha fazla ihtiyaç duyan çocuklarımıza erişebiliriz. Ancak kıyaslayacak olursak elbette Ukrayna’da da bir çok girişim oldu ama kapsam açısından Savaşsız Çocuklar Vakfının yürüttüğü bu proje en kapsamlı olanıydı" ifadelerini kullandı.

SAVAŞSIZ ÇOCUKLAR VAKFI BAŞKANI: BU NİŞAN BENİM İÇİN ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR

Ödülü kabul eden Savaşsız Çocuklar Vakfı Başkanı Stanislavovıç konuşmasında, "Bu nişan benim için çok şey ifade ediyor ve özellikle bunu şahsi olarak değil bütün ekibim kabul ediyorum. Özellikle savaş zamanı Ukraynalıların gönüllü bir şekilde gerçekleştirdikleri bu tarz faaliyetlerin devlet tarafından da takdir edilmesi elbette mutluluk verici" dedi. Bu ödülü sadece kendisinin değil ekibinin de hak ettiğini ifade eden Stanislavovıç, "Ben, ekibim ve onlarca gönüllü bu proje için saatlerce hatta neredeyse iki yılını verdi. Bunun takdir edilmesi bize büyük bir mutluluk verdi" açıklamasını yaptı.


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.