SON DAKİKA
Hava Durumu

Tahıl koridorundan geçen gemilere eşlik etmek için Ukrayna’ya askeri botlar verilecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Karadeniz'deki tahıl koridorundan geçen yük gemilerini Rusya'dan gelen tehditlerden korumak için müttefik ülkelerin Ukrayna'ya askeri botlar sağlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tahıl koridorundan geçen gemilere eşlik etmek için Ukrayna’ya askeri botlar verilecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ortak ülkelerin Ukrayna’ya Karadeniz'deki Tahıl Koridoru’ndan geçen gemilere eşlik etmek için askeri botlar ve Odesa bölgesini korumak için hava savunması sistemleri sağlayacağını ifade etti.

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de bugün “Ukrayna’dan Tahıl” adlı zirve yapıldı. Zirveden sonra düzenlenen basın konferansında konuşan Zelenskıy, farklı meydan okumalara rağmen Karadeniz'deki tahıl koridorunun çalışmaya devam ettiğini aktararak, “Rusya mümkün olduğu kadar tahıl koridorunu kapatmaya çalışıyor ama bugün güçlü bir nüfuza sahip değil” dedi.

TAHIL KORİDORUNU KORUMAK İÇİN UKRAYNA'YA BOTLAR VERİLECEK

Koridorun çalışmalarına ilişkin Bulgaristan, Romanya ve Birleşik Krallık ile anlaşmaların sağlandığını belirten Zelenskıy, “Ortaklarımızla anlaştık ve güvenliği sağlamak için gemilere denizde eşlik edeceğiz. Gemilerin teslim alınması konusunda halihazırda belirli anlaşmalarımız mevcut. Yani ortakların sağlayacağı botlarla Ukrayna tahıl taşıyan gemilere eşlik edecek" ifadelerini kullandı.

ODESA BÖLGESİ İÇİN HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ SAĞLANACAK

Ayrıca Zelenskıy, Odesa bölgesi için hava savunma sistemlerinin sağlanması konusunda da ilerlemelerin kaydedildiğini ifade ederek, "Yakın zamanda bu bölge güçlü hava savunma sistemiyle korunacaktır. Sadece gemileri değil Odesa bölgesinde yaşayan insanları da korumak bizim için çok önemli" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.