SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye: Savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tesis edecek şekilde sona ermesi için çabalarımız sürecek

Ukrayna-Rusya Savaşının 1'inci yılı geride kalırken "Baştan beri reddettiğimiz bu savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tesis edecek şekilde sona ermesi için her türlü destek ve çabayı sürdürmeye devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye: Savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tesis edecek şekilde sona ermesi için çabalarımız sürecek

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı geniş çaplı işgal girişiminin birinci yılı geride kaldı. 24 Şubat 2022'de sivilleri hedef alan saldırgan Rusya, Vladimir Putin'in emriyle binlerce kişinin üzerine bomba yağdırmaya başladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna-Rusya savaşının birinci yıl dönümü geride kalırken yazılı açıklama yayımladı. Bakanlıktan bugün yayımlanan açıklamada "Baştan beri reddettiğimiz bu savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tesis edecek şekilde sona ermesi için her türlü destek ve çabayı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerine vurgu yapıldı.

Dışişleri Bakanlığından bir yılı geride kalan Ukrayna-Rusya Savaşının birinci yıl dönümüne ilişkin yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tüm girişimlerimize rağmen, Ukrayna’da bundan tam bir yıl önce bugün başlayan savaş halen devam ediyor. Maalesef bu savaşın ağır maliyeti, sadece iki ülkede değil tüm dünyada olumsuz şekilde hissediliyor.

Savaşın, müzakereler yoluyla adil ve kalıcı bir şekilde bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini her platformda vurguluyoruz.

İstanbul Tahıl Anlaşması dahil benzer girişimlerle çözüme yönelik çabalara destek oluyoruz.

Baştan beri reddettiğimiz bu savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tesis edecek şekilde sona ermesi için her türlü destek ve çabayı sürdürmeye devam edeceğiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.