SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başbakanından tahıl ihracatı çağrısı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Avrupalı ve özellikle Polonyalı politikacıların Rusya'nın AB'ye ithal ettiği tahıl ticaretine dikkat kesildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başbakanından tahıl ihracatı çağrısı

Rusya, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı topyekûn saldırılarıyla sivilleri hedef alırken, Ukrayna'nın dünya kamuoyuna yaptığı tahıl ticaretini de kısıtlıyor. Ukrayna, tahıllarının ilgili ülkelere yapılması beklenen ihracatın artış kazanması için çağrıda bulunuluyor. Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Batılı müttefiklerine yaptığı çağrıda Polonyalı çiftçilerin protestolarına değindi.

RUSYA'NIN TAHIL TİCARETİNE DİKKAT BÜYÜYOR!

Başbakan Şmigal, Avrupalı ve Polonyalı çiftçilerin dikkatini Rusya'nın tahıl ticaretine çektiğini ifade etti. Şmigal, "Bunlar hala büyük hacimler ve büyümeye devam ediyorlar. Bu nedenle Avrupalı ​​ve Polonyalı politikacıları, Rusya'nın Avrupa Birliğine ve üçüncü ülkelerden tarım ve tahıl ürünleri ithalatındaki artışa dikkat etmeye çağırıyorum” dedi. 

Rusya sözde Afrika ülkelerine tahııl ihraç edeceğini belirtmiş, Ukrayna tahıllarının ilgili ülkelere ticaretini engellemişti. Tahıl ticareti konusunda dünyadaki en önemli ülke haline gelen Ukrayna, hububatlarını çeşitli yollar üzerinden ihraç etmeye çalışıyor. Ancak komşu ülke olan Polonya'da çiftçilerin tahıllara yönelik müdahalesi Ukrayna'nın ticaret sorununu yeniden ortaya koyuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.