SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başkomutanı Sırskıy: Rusya, 9 Mayıs'a kadar Çasiv Yar kentini işgal etme hedefinde!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, işgalci Rus birliklerin 9 Mayıs Zafer Günü'ne kadar Çasiv Yar kentini işgal etme hedefinde olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başkomutanı Sırskıy: Rusya, 9 Mayıs'a kadar Çasiv Yar kentini işgal etme hedefinde!

Rus saldırıları altındaki Ukrayna cephelerinde 3 yıldır devam eden savaşta çatışmalar yoğunlaştı. İşgalci Rusya, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminde sivillerin yanı sıra kritik altyapı tesislerini de hedef almakta. 

"RUSYA 9 MAYIS'A KADAR ÇASİV YAR'I İŞGAL ETMEYİ PLANLIYOR"

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Orgeneral Oleksandr Sırksıy, doğu bölgesindeki cephe hattında işgalcilerin saldırılarını yoğunlaştırdığını ifade ederek, Çasiv Yar kentinin işgal hedefinde olduğunu kaydetti. Geçici olarak işgal altındaki Bahmut kentinin doğusundaki Çasiv Yar kentinin 9 Mayıs'a kadar işgal edilme planlarının olduğunu kaydeden Sırskıy, Ukraynalı savunucuların bölgedeki saldırılara karşılık verdiğini belirtti. Sırskıy, "Rus birliklerinin Çasiv Yar'ı 9 Mayıs'a kadar ele geçirme görevini belirlediği göz önüne alındığında, tehdit geçerliliğini koruyor" dedi.

"SAVUNUCULARIN PROFESYONELLİĞİ İLE İŞGALCİLERİN PLANLARINI BOZUYORUZ"

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, hafta sonu Ukrayna'nın doğu cephesine yaptığı ziyaretin ardından Ukraynalı askerlerin bölgede ilerleme kaydettiğini dile getirmişti. Bakan Umerov, "Sayısız düşman avantajına sahip olmasına rağmen, canlı bir güçle avantaj arayan, düşmana karşı modern teknolojik sistemleri başarıyla kullanan savunucuların cesareti, hazırlığı ve profesyonelliği ile bu planları etkin bir şekilde bozuyoruz" ifadelerini kullandı. 

İşgalci Rusya her sene 9 Mayıs'ta Sovyetler Birliğinin İkinci Dünya Savaşı sırasında milyonlarca insanı cephelerde ölüme göndererek kazandığı savaşa ithaf ederek çeşitli törenler ve kutlamalar düzenliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.