SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov ve Sırskıy, ABD Savunma Bakanı Auistin ile mühimmat tedarikini görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov ve Sırskıy, ABD Savunma Bakanı Auistin ile mühimmat tedarikini görüştü

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy ve  ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile birlikte üçlü bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu. Görüşmede ilerideki eylem planı ve cepheye yönelik mühimmat tedariki ele alındı.  

Umerov, görüşmeye ilişkin olarak gerçekleştirdiği 20 Şubat tarihli açıklamasında, “Başkomutan General Sırskıy ile birlikte ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. General Sırskıy cephedeki mevcut durum hakkında bilgi verdi. Duruma ilişkin ortak anlayışı ve eylem planını tartıştık. Ayrıca mühimmat tedarikine de odaklanıldı. Silahlı Kuvvetlerin acil ihtiyaçları ve Ramstein formatında yetenek koalisyonları formatında uzun vadeli planlama üzerinde çalışıyoruz” ifadeleri yer aldı.

UMEROV VE AUSTİN, RUSYA'NIN UKRAYNA'YA YÖNELİK HAVA SALDIRILARINI ELE ALDI

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, 29 Aralık 2023'te  ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede taraflar Rusya tarafından Ukrayna’nın farklı kentlerine düzenlediği geniş çaplı füze saldırıları ele almıştı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder'a atıfla Bakanlığın resmî internet sayfasında yer alan açıklamada, “Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik acımasız hava saldırılarını ve sahadaki son durumu görüşmek üzere Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov ile telefonda görüştü.” ifadeleri kullanılmıştı. Görüşme sırasında Austin, ABD'nin ve yaklaşık 50 müttefik ile ortaktan oluşan uluslararası koalisyonunun, Rus saldırganlığına karşı mücadele eden Ukrayna'yı destekleme konusundaki kararlığın devam edeceğini yinelerken iki lider yakın temas hâlinde olma sözü vermişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.