SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna birlikleri, Avdiyivka'dan çekildi

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, askerlerinin can güvenliğini sağlamak amacıyla Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinden çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna birlikleri, Avdiyivka'dan çekildi

Ukrayna birlikleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy’ın verdiği emre uyarak Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentinden daha önce hazırlanan mevzilere geri çekildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Avdiyivka çevresindeki operasyonel durumu göz önünde bulundurarak kuşatmadan kaçınmak ve askerlerin güvenliğini sağlamak amacıyla birliklerin şehirden geri çekilmesine ve daha stratejik mevzilere yerleşmeye karar verdiklerini duyurdu.

“ASKERLERİMİZ DÜŞMANA ÖNEMLİ KAYIPLAR VERDİRDİ”

Ukraynalı askerlerin görevlerini onurlu bir şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Sırskıy, "Askerlerimiz en iyi Rus birliklerini yok etmek için mümkün olan her şeyi yaptı, düşmana asker ve teçhizat açısından önemli kayıplar verdirdi.” açıklamasında bulundu.

Durumu istikrara kavuşturmak ve mevzileri korumak için tedbirlerin alındığını belirten Başkomutan, “Askerlerimizin hayatı en yüksek değerdir. Avdiyivka'yı mutlaka geri alacağız." ifadelerini kullandı.

“TEK DOĞRU KARAR BUDUR”

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Tarnavskıy de resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aldıkları emre uygun olarak önceden hazırladıkları mevzilere geçmek üzere Avdiyivka'dan ayrıldıklarını açıkladı. Tarnavskiy, "Düşmanın kendi askerlerinin cesetleri üzerinde bire on mermi üstünlüğüyle, sürekli bombardıman altında ilerlediği bir durumda tek doğru karar budur. Kuşatmaya izin verilmedi, askerlerimiz çekildi ve belirlenen mevzilerde savunmaya geçti." açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.