SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da Rus saldırılarında 3 bin 400'den fazla okul zarar gördü

Terör devleti Rusya, Ukrayna’nın sivil altyapısını yok etmeyi sürdürüyor. Ukrayna’da Rus saldırılarında 3 bin 400’den fazla eğitim kurumu tahrip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da Rus saldırılarında 3 bin 400'den fazla okul zarar gördü

Ukrayna’da işgalci Rus ordusunun saldırılarında toplamda 3 bin 400’den fazla eğitim kurumu zarar gördü. Bunlardan 353’ü Rus saldırılarında tamamen yok edildi.

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Andriy Vitrenko, dün düzenlenen basın konferansında; Rus saldırılarında zarar gören eğitim kurumlarının sayısına dair açıklamada bulundu.

BİNLERCE OKUL RUS SALDIRILARINDA ZARAR GÖRDÜ

Rus işgal güçlerinin Ukrayna’nın sivil altyapısını yok etmek istediğini belirten Vitrenko, “Düşman sivil altyapıyı bombalıyor, ulusumuzu yok etmek için özellikle eğitim altyapısını hedef alıyor. 3 bin 400’den fazla eğitim kurumu zarar gördü ve 353’ü tamamen yok edildi" dedi.

Yabancı ortakların desteğiyle onarılabilecek durumda olan okul ve üniversite binalarının onarıldığını belirten Bakan Yardımcısı, “Kıyiv ve diğer bölgelerde birçok okul, yabancı özel girişimler de dahil olmak üzere ortakların yardımıyla onarıldı" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.