SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Avrupa'ya: Kuzey Kore, Batı'dan daha etkili!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Bild'e verdiği röportajda Kuzey Kore'nin Rusya için Ukrayna’nın müttefiklerinden daha etkili bir ortak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Avrupa'ya: Kuzey Kore, Batı'dan daha etkili!

Rusya, top mermisi tedarikinde Ukrayna'yı geride bıraktı. Bunun nedenlerinden biri olarak Kuzey Kore'nin Rusya’ya olan yardımı görülüyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 24 Ocak’ta Bild'e verdiği röportajda Kuzey Kore'nin Rusya için Ukrayna’nın müttefiklerinden daha etkili bir ortak olduğunu söyledi. Kuleba, "Bu çok saçma. Ve değişmesi gerekiyor. Başardığımız her şeyi takdir etsek de savaşın boyutu daha fazlasını gerektiriyor" şeklinde konuştu.

BATILI ORTAKLAR BİRBİRİNİ SUÇLAMAYI BIRAKMALI

Batılı ortakların birbirlerini savunma üretimini yeterince hızlı artırmamakla suçlamayı bırakmaları gerektiğini belirten Bakan Kuleba, "Somut kararlar almaya gelince, partnerlerimizin bazen bitmek bilmeyen tartışmalarda nasıl boğulduğunu görüyoruz. Ama batmaya zaman yok, yüzmemiz gerekiyor" diye ekledi.

KUZEY KORE, RUSYA'YA YÜZ BİNLERCE MERMİ TEMİN ETTİ

Kuzey Kore, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn işgal girişimine destek vermeyi sürdürüyor. Kuzey Kore'nin Rusya sınırına yakın Nanjin Limanı'ndaki hareketlilik uzmanların dikkatini çekmişti. Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Bloomberg, 27 Aralık 2023 tarihinde Kuzey Kore'nin Rusya'ya yüz binlerce mermi gönderdiğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.