SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’dan Rusya'da basılan kitaplara yasak!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya Federasyonu, Belarus ve Rus işgali altındaki topraklardan Rusça kitapların ithalatını ve dağıtımını yasaklayan kanunu imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’dan Rusya'da basılan kitaplara yasak!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya Federasyonu, Belarus ve Rus işgali altındaki Ukrayna bölgelerinde yayımlanan Rusça kitapların ithalatını ve dağıtımını yasaklayan kanunu imzaladı.

Sosyal medya üzerinden bugün açıklama yapan Zelenskıy, "Saldırgan devlet (Rusya), Belarus Cumhuriyeti, Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilmiş bölgelerinde üretilen yayınların ithalatına ve dağıtımına kısıtlamalar getirilmesine ilişkin Ukrayna'nın bazı yasalarında değişiklik yapılması hakkındaki yasayı imzaladım. Bu yasayı doğru buluyorum" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'DA YENİ KABUL EDİLEN KANUN AB'YE GÖNDERİLDİ

Ayrıca Zelenskıy, azınlık haklarının ve özellikle dil haklarının korunmasına ilişkin yükümlülükler kapsamında Avrupa Birliğinin (AB) ilgili kurumlarına kanun metninin gönderildiğini belirtti. Ukrayna Parlamentosu ilgili yasa tasarısını 19 Haziran 2022 tarihinde kabul etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.