SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Donetsk'te 2014'ten beri Rus işgalinde olan mevzileri kontrol altına aldı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ülkenin doğusundaki Donbas'ta 9 yıldır Rus işgali altında bulunan toprakları kontrol altına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Donetsk'te 2014'ten beri Rus işgalinde olan mevzileri kontrol altına aldı

Ukrayna ordusu, Donetsk bölgesinde 2014’ten bu yana işgal altında olan bazı mevzileri Rus ordusundan temizledi. Ukrayna birliklerinin bu operasyonu, yaklaşık bir hafta önce gerçekleştirdiği öğrenildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Savunma Güçleri Sözcüsü Valeriy Şerşen, bugün yaptığı açıklamada, “Krasnogorivka yakınlarında, iyi planlanmış bir karşı saldırı sonucunda, taarruz birliklerimiz 2014'ten beri işgal altında tutulan birkaç mevziyi kontrol altına aldı. Bu bölge, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti toprakları, Donetsk kentinin çok yakınında" dedi.

"BİRLİKLERİMİZ DÜŞMAN İÇİN BEKLENMEDİK BİR ŞEKİLDE İLERLEDİ"

Taktik nedenlerden ötürü toprakların işgalden kurtarılması ile ilgili daha önce bir açıklamanın yapılmadığını belirten Ukraynalı sözcü, “Taarruz birliklerimiz, düşman için oldukça beklenmedik bir şekilde ilerledi. Ve bir haftadır düşman bizi bu konumlardan geri püskürtmek için günlük saldırılar, ağır bombardıman gibi elinden gelen tüm önlemleri alıyor ama hepsi nafile" ifadelerini kullandı.

Sözcü, Ukrayna için bu toprakların işgalden kurtarılmasının daha çok sembolik bir anlam taşıdığını kaydetti.

UKRAYNA, GEÇEN HAFTA 8 KÖYÜ RUS İŞGALİNDEN KURTARDI

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Ganna Malyar, önceki hafta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Pyatıhatkı dahil olmak üzere Berdyansk ve Melitopol cephelerindeki 8 yerleşim yerini Rus işgalinden kurtardığını açıkladı. 19 Haziran 2023 tarihinde açıklama yayımlayan Malyar son bir haftada; Pyatıhatkı dahil olmak üzere Lobkove, Levadne, Novodarivka, Neskuçna, Sorojeve, Makarivka ve Blagodatne adlı 8 yerleşim yerinin Rus işgalinden kurtarıldığını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.