SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Enerji Bakanı: Rusya, Ukrayna enerji sektörüne son zamanların en büyük saldırısını gerçekleştirdi

İşgalci Rusya, 21 Mart’ı 22 Mart’a bağlayan gece Ukrayna’nın enerji tesislerine yönelik en büyük hava saldırılarından birisini gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Enerji Bakanı: Rusya, Ukrayna enerji sektörüne son zamanların en büyük saldırısını gerçekleştirdi

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko, terörist devlet Rusya'nın 21 Mart’ı 22 Mart’a bağlayan gece, son zamanlarda Ukrayna’nın enerji tesislerini hedef alan en büyük hava saldırısını gerçekleştirdiğini duyurdu

Ukrayna Enerji Bakanı German Galuşçenko bu sabah yaptığı açıklamada, “Amaçları sadece zarar vermek değil, geçen yıl olduğu gibi ülkenin enerji sisteminde zarar vererek büyük kesintiye yol açmak istiyorlar. Maalesef saldırıda farklı bölgelerdeki elektrik üretim tesisleri, iletim ve dağıtım sistemleri hasar gördü.” ifadelerini kullandı.

DNİPROPETROVSK HİDROELEKTRİK SANTRALİ KRİTİK DURUMDA

Bilindiği üzere Rus saldırısında Ukrayna’daki en büyük hidroelektrik santrali olan Dnipro Hidroelektrik Santrali de zarar gördü.

Ukrayna’daki hidroelektrik santrallerini yöneten devlet kuruluşu Ukrgıdroenergo Başkanı İgor Sırota, Dnipropetrovsk Hidroelektrik Santrali’ne verilen hasar ile ilgili yaptığı açıklamada, “İki istasyondan oluşan Dnipro Hidroelektrik Santrali’ne 2 füze isabet etti. Füzelerden biri barajı vurdu. Vinç kirişleri tahrip edildi. İstasyonlardan biri kritik durumda, ikincisi ise çalışmıyor.” dedi.

Sırota, santralin makine dairesinin ve elektrik ekipmanının tamamen onarılmasının gerekeceğini aktardı.

RUSYA'DAN UKRAYNA’YA BÜYÜK ÇAPLI HAVA SALDIRISI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya’nın Ukrayna’ya 60’tan fazla SİHA ve yaklaşık 90 füze ile saldırı gerçekleştirdiğini aktardı. Rus saldırısı sonucu Harkiv, Zaporijjya, Sumı, Poltava, Dnipropetrovsk, Odesa, Hmelnıtskıy, Vinnıtsya, İvano-Frankivsk bölgelerindeki enerji altyapı tesisleri hasar gördü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.