SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ile ABD, ortak silah üretimine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Washington'da düzenlenen Ukrayna-ABD Savunma Sanayi Konferansının ilk günü hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ile ABD, ortak silah üretimine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı

ABD'nin başkenti Washington'da 6 Aralık'ta başlayan Savunma Sanayi Konferansı (DFNC1: US Edition) çerçevesinde, Ukrayna ile ABD arasında ortak silah üretimi ve teknik veri alışverişine ilişkin bir mutabakat zaptı imzalandı. 

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, resmî sosyal medya sayfası üzerinden yaptığı açıklamada  Washington'da  düzenlenen Ukrayna-ABD Savunma Sanayi Konferansının ilk günü hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Umerov şu ifadelerine yer verdi:

”Daha fazla silah olacak! Savunma Sanayi Konferansının ilk günün özeti olarak; Ukrayna ile ABD ortak silah üretimi ve teknik veri alışverişine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı. Önemli bir gün. Önemli bir etkinlik.” 

Umerov, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Servisindeki yetkililere etkinliği organize etmeye yardım ettikleri için teşekkür ederek, Ukrayna ile ABD yönetimleri arasında Ukrayna’daki üretimin yerelleştirilmesi, iki ülkenin mevcut ihtiyaçları ve yetenekleri, işbirliğinin geliştirilmesi fırsatları, yatırımlar ve ortak girişimlerin inşası konularında açık ve dürüst bir diyalogda bulunulduğunu aktardı.

"RUS TERÖRÜNE KARŞI MÜCADELEDE GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ"

Gelecek yıl Ukrayna'nın savunma üretiminin geliştirilmesi için benzeri görülmemiş bir bütçe ayıracağına dikkat çeken Savunma Bakanı, “Stratejik Sanayiler Bakanı Oleksandr Kamyşın ile birlikte Ukrayna savunma sanayisinin gelecekteki gelişimini çalışmalarımızın önceliklerinden biri olarak belirledik. Gelecek yıl savunma üretiminin geliştirilmesine benzeri görülmemiş bir bütçe ayıracağız. Ukrayna yapımı silah, teçhizat ve teknolojiler silah pazarında Rusya’nın yerini almalıdır. Rus terörüne karşı mücadelede güçlerimizi birleştirmek için güçlü bir savunma koalisyonuna ihtiyacımız var.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.