SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Pentagon'u ziyaret etti

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, ABD ziyareti çerçevesinde Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya gelerek Ukrayna’ya sağlanan askerî desteği görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2023 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Pentagon'u ziyaret etti

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Pentagon'da bir araya geldi. Görüşmeye ABD Genelkurmay Başkanı General Charles Brown de katıldı.

Pentagon basın servisinden yapılan açıklamada, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmenin öncesinde Austin'in ABD'nin Ukrayna'ya desteğini sürdüreceğini teyit ettiği aktarıldı. Austin, "Ukrayna, sebepsiz topyekûn işgalinin başladığı Şubat 2022'den bu yana Rusya'nın ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri aldı. Bu nedenle uzun vadede Ukrayna'nın yanında yer alacağız. Müttefiklerimizin ve ortaklarımızın da Ukrayna’nın yanında olacağından eminim." dedi.

ABD’DEN YENİ ASKERİ YARDIM PAKETİ

Yapılan görüşmenin, geçen ay Kıyiv'de gerçekleşen görüşmelere dayandığını ayrıca tarafların Ukrayna'nın gelecek yıla ilişkin stratejik hedeflerini ve uzun vadeli planlarını ele aldığını belirtildi. Ayrıca görüşmede ABD Savunma Bakanı, ülkesinin Ukrayna için ağırlıklı olarak hava savunma ve topçu mühimmatından oluşan 175 milyon dolarlık yeni bir ek askerî yardım paketi sağlayacağını açıkladı.

UMEROV’DAN UKRAYNA-ABD SAVUNMA SANAYİ KONFERANSI ÖNEMİ VURGUSU

Austin’e destekleri ve Ukrayna-ABD Savunma Sanayi Konferansı'nı organize ettikleri için teşekkür eden Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, “Bu konferansı askerî-teknik işbirliğimizin geliştirilmesinde önemli bir atılım olarak görüyoruz. Bu, Ukrayna'nın kendi kendine yeterliliğini artırmanın temel unsurlarından biridir." ifadelerini kullandı.

UKRAYNA-ABD SAVUNMA SANAYİ KONFERANSI 

Üç gün sürecek olan Ukrayna-ABD Savunma Sanayi Konferansı, Washington'da 6 Aralık'ta ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in katılımıyla başladı. Konferansta Ukrayna’yı Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ve Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov temsil ediyor. ABD Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Ukrayna'nın savunma kapasitesini güçlendirmek için ortak silah üretimi ve endüstriyel işbirliğinin güçlendirilmesi olanaklarının ele alınması planlanılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.