SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın yönetim kadrosunda kritik değişiklik!

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov görevden alındı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Danilov’un başka bir göreve atanacağını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın yönetim kadrosunda kritik değişiklik!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün akşam Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Bir başka kararname ile Zelenskıy,  Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanlığına Dış İstihbarat Servisi Başkanı Oleksandr Lıtvınenko'yu atadı. Ayrıca Dış İstihbarat Servisi Başkanlığına Oleg İvaşçenko getirildi.

DANİLOV BAŞKA GÖREVE ATANACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dün akşam yayımladığı video açıklamada ülkenin üst düzey yönetimindeki görev değişikliğinini değerlendirdi. Zelenskıy, “Bugün devletimizi yönetme sistemimizi yeniden başlatma sürecine devam ettim. Görev değişiklikleri yapıldı. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreteri olarak yaptığı çalışmalardan dolayı Oleksiy Danilov'a minnettarım.” ifadelerini kullanarak Danilov’un başka bir göreve atanacağını konu ile ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağını belirtti. 

Bununla birlikte Zelenskıy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri olarak atanan Oleksandr Lıtvınenko'nun Ukrayna Dış İstihbarat Servisindeki deneyimini Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin karşı karşıya olduğu görevlerle birleştireceğine inandığını kaydetti.

DEVLET SİSTEMİNİN YENİLENMESİ DEVAM EDECEK

Zelenskıy, "Genel olarak devletimizin stratejik yeteneklerinin güçlenmesini bekliyorum. Ülkemizin ulusal güvenliğinin bağlı olduğu süreçlerin öngörmemiz ve etkilememiz gerekiyor. Ukrayna'nın güçlendirilmesi ve devlet sistemimizin her yönden yenilenmesine devam edilecektir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.