SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ordusu, karşı taarruzda Rusların zayıf noktasını buldu

Ukrayna ordusu, karşı taarruzda başarı elde etmeye devam ediyor. Karşı taarruz sırasında Ukrayna ordusunun, işgalci Ruslara karşı cepheye yeni teçhizat gönderdiği aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ordusu, karşı taarruzda Rusların zayıf noktasını buldu

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik topyekun saldırılarına karşı, Ukrayna'nın taarruzu haziran ayında başladı. Ukrayna ordusunun, karşı taarruzu başarılı bir şekilde ilerliyor. 

Son olarak, dün açıklanan habere göre, Ukrayna birlikleri, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki Staromayorske köyünü Rus işgalinden kurtarıldı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, köyü Rus işgalinden kurtaran askerlerin görüntülerini paylaştı. Görüntülerde Ukrayna askerleri, "35. Tugay ve Arey Taburu, görevini yerine getirerek, Staromayorske köyünü işgalden kurtardı" açıklamasını yaptı.

Ukrayna ordusunun başarılı karşı taarruzuna ilişkin ABD'nin önde gelen basın kuruluşu CNN'de dikkat çeken bir haber yayımlandı. ABD'li yetkililer, Ukrayna'nın karşı taarruzunu değerlendirdi. 27 Temmuz 2023'te konuya ilişkin demeç veren iki ABD’li yetkili, Ukrayna ordusunun Rusya’ya karşı zayıf bir nokta bulduğunu ve daha önce kullanılmayan askeri araçları cepheye göndererek karşı taarruzun ölçeğini artırdığını dile getirdi.

RUS SAVUNMASININ BAZI UNSURLARI AŞILDI

ABD’li yetkililer, Ukrayna ordusunda bazı birimlerin yedek tutulmaya devam ettiğini ancak karşı taarruz için ayrılan kuvvetlerin büyük bir kısmının çoktan hareket ettiğini dile getirdi. Yetkililer, “Görünüşe göre sabır işe yaradı. Karşı saldırı, güneydoğudaki Rus savunma hatlarının bazı unsurlarını aştı ve bu fırsattan yararlanmak için yedekler geldi” açıklamasını yaptı.

UKRAYNA ORDUSUNA BAĞLI 47. TUGAY: PİYADE İLERLİYOR VE TOPÇU KUŞATIYOR

Ayrıca, haberde Ukrayna ordusuna bağlı 47. Tugay yetkililerinin, cephedeki son duruma ilişkin açıklamaları yer aldı. Askerler, “Piyade ilerliyor ve topçu kuşatıyor. Bradley teçhizatı düşman piyadelerini ve araçlarını yok ediyor"  ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.