SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosundan Rus terörünün suç ortağı İran'a yaptırım!

Ukrayna Parlamentosu, İran’a 50 yıl süreyle yaptırımların uygulanmasını kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosundan Rus terörünün suç ortağı İran'a yaptırım!

Ukrayna Parlamentosu, işgalci Rusya’ya silah sağlayan İran’a 50 yıl süreyle yaptırımların uygulanmasına ilişkin karar tasarısını kabul etti.

Ukrayna Milletvekili Oleksandr Gonçarenko sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, karar tasarısının oy birliğiyle kabul edildiğini aktararak, “Daha önce bu karar, Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından kabul edildi. Rusya'ya yardım ettikten, şehirlerimizi kabusa çeviren yüzlerce Şahid'i (kamikaze SİHA) sağladıktan sonra, (İran ile) diplomatik ilişkileri de koparmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

TASARIYI PARLAMENTOYA ZELENSKIY SUNDU

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 27 Mayıs’ta Ukrayna Parlamentosuna (Verhovna Rada), İran’a 50 yıl süreyle yaptırım uygulanmasına ilişkin bir karar tasarısı sundu.

"RUS TERÖRİZMİNE ORTAK OLMAKTAKİ ÇIKARINIZ NEDİR?"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 25 Mayıs 2023 tarihinde yayımladığı videoda, İran yönetimine çağrı yapmış ve Rusya’ya SİHA sağlamaktan vazgeçmesini istemişti. Zelenskıy bu konuda şunları ifade etmişti:

"Basit soru şu: Rus terörizmine ortak olmaktaki çıkarınız nedir? İran bu tür cinayetlerden ne kazanıyor? Silahı tutan Rus ama silah sizin. Her gece Ukrayna'yı terörize eden Şahid hava araçları, İran halkının tarihin karanlık tarafına daha fazla kayacağı anlamına geliyor"

RUS TERÖRÜNÜN SUÇ ORTAĞI İRAN'DAN UKRAYNA'YA ÇİRKİN SUÇLAMA!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekun savaşın en büyük silah destekçilerinden İran, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ı hedef aldı. Ukrayna'da sivillere yönelik saldırıların baş aktörü Kamikaze silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) Rusya'ya vererek Kremlin'in sivilleri katletmesine imkan veren Tahran rejimi, Ukrayna'ya yönelik ithamlarına devam ediyor.

İRAN, SUÇUNU KABUL ETMEMEKTE ISRARCI

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, dün konuya ilişkin bir demeç vererek, "Ukrayna Cumhurbaşkanının, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı kuruntulu iddialarını tekrarlaması, Batılı ülkelerden mümkün olduğu kadar çok silah ve mali yardım çekmeyi amaçlayan İran karşıtı propaganda ve medya savaşıyla uyumludur" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.