SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosundan Rusya'nın alıkoyduğu Ukraynalı gazetecilere ilişkin karar

Ukrayna Parlamentosu, 24 Nisan 2024 tarihinde işgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulan Kırımlı yurttaş gazeteciler dahil tüm Ukraynalı gazetecilerin serbest bırakılmasına dair bir karar kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosundan Rusya'nın alıkoyduğu Ukraynalı gazetecilere ilişkin karar

Ukrayna'nın yasama organı Verhovna Rada, Rusya Federasyonu topraklarında alıkonulan Ukraynalı gazetecilerin (yurttaş gazeteciler dahil) serbest bırakılması ve Ukrayna'ya iade edilmesine ilişkin bir karar kabul etti.

RUSYA’YA UYGULANAN SİYASİ VE DİPLOMATİK BASKIYI ARTIRMA ÇAĞRISI

Ukrayna Milletvekili Yegeniya Kravçuk, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna Parlamentosunun dün Rusya Federasyonu topraklarında alıkonulan Ukraynalı gazetecilerin serbest bırakılması ve Ukrayna'ya iade edilmesine ilişkin bir karar kabul ettiğini bildirdi.

Parlamento kabul ettiği kararda, uluslararası ortaklara, Kremlin rejimi tarafından yasa dışı olarak alıkonulan esirlerin ve gazetecilerin iade edilmesini sağlamak için Rusya’ya uygulanan siyasi ve diplomatik baskıyı artırma çağrısında bulundu.

Ukrayna Milletvekili Yegeniya Kravçuk, teyit edilen bilgilere göre Kırımlı yurttaş gazeteciler de dahil olmak üzere en az 26 Ukraynalı gazetecinin Rusya tarafından yasa dışı olarak alıkonulduğunu aktardı.

KIRIM’DA 16 YURTTAŞ GAZETECİ İŞGALCİLERCE ALIKONULUYOR

KrımSOS insan hakları örgütü ,Kasım 2023’te yaptığı açıklamada 2014 -2023 yılları arasında işgalcilerin Kırım’da 19 gazeteciyi yasa dışı olarak alıkoyduğunu belirterek bunlardan 16’sının hâlâ Rus hapislerde tutulduğuna dikkat çekmişti.

KrımSOS insan hakları örgütü tarafından yayımlanan listede şu isimler yer aldı: İrına Danıloviç, Vladislav Yesipenko, Nariman Celal, Asan Ahtemov, Oleksiy Bessarabov, Sergiy Tsıpiga, Seyran Saliyev, Marlen Asanov, Timur İbragimov, Server Mustafayev, Osman Arifmemetov, Remzi Bekirov, Ruslan Süleymanov, Rustem Şeyhaliyev, Amet Süleymanov,  Vilen Temeryanov, Nariman Memedeminov, Mıkola Semena, Ayder Kadırov.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.