SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Rus ordusu, Bahmut'ta en iyi birliklerini kaybetti

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, işgalci Rus ordusunun Bahmut'ta en iyi birliklerini kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Rus ordusu, Bahmut'ta en iyi birliklerini kaybetti

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, işgalci Rus ordusunun en iyi ve en eğitimli birimlerinden bazılarının Bahmut cephesinde yenilgiye uğratıldığını bildirdi. Sırskıy, ancak buna rağmen işgalci Rusların kaybettikleri mevzileri geri alma girişimlerinden vazgeçmediğini dile getirdi.

Bahmut'ta işgalci Rus ordusunun 72. Motorize Tüfek Tugayı, 31. Çıkarma Tugayı ve 83. Çıkarma Tugayı, Ukrayna ordusu karşısında yenildi ve geri çekilmek zorunda kaldı. 

Komutan Sırskıy, genel olarak doğu cephesindeki durumun karmaşık olduğunu belirtti. Rusların Kupyansk ve Liman cephelerinde yeniden saldırı başlatmaya çalıştıklarını dile getiren Sırskıy, Bahmut kenti yakınlarında şiddetli çatışmaların sürdüğünü dile getirdi.

RUSLAR, UKRAYNA'NIN BAŞARILI EYLEMLERİ SONUCUNDA SAVUNMA HATLARINI İHLAL EDİYOR

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, Rusların geçen hafta Andriyivka ve Klişçiyivka yerleşimlerindeki kontrolü kaybetmesinin ardından farklı cephelerden çok sayıda saldırı düzenleyerek; kaybettikleri mevzileri geri almaya çalıştıklarını bildirdi.

Sırskıy, Ukrayna ordusunun başarılı eylemleri sonucunda Rusların ellerindeki tüm rezervleri konuşlandırarak kapatmaya çalıştığı savunma hattının artık ihlal edildiğini vurguladı. Sırskıy, "Elbette ilerlemeye devam ediyoruz. Bu, topraklarımızın tamamen özgürleştirilmesine yönelik yalnızca bir başka adımdır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.