SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Rusya, Bahmut'ta 22 binden fazla asker kaybetti

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, işgalci Rus ordusu ve Ukrayna ordusunun Bahmut'taki asker kaybına ilişkin açıklama yaptı. Danilov, "Şehirlerimizi teslim etmeye hakkımız yok" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Rusya, Bahmut'ta 22 binden fazla asker kaybetti

İşgalci RusyaUkrayna topraklarının tamamına yönelik işgal girişimi ve saldırılarına bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Son dönemde, savaşta en yoğun çatışmalara sahne olan bölge, Ukrayna'nın doğusundaki Bahmut oldu.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Bahmut’taki durumuna ilişkin açıklama yaptı. İtalyan basınına konuşan Oleksiy Danilov, işgalci Rus ordusunun Bahmut'ta 22 bin 816 asker kaybettiğini açıkladı. Danilov, bu sayının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kaybının 7.5 katına denk geldiğini ifade etti. Danilov, "Moskova'nın Bahmut'ta hükümlüleri paralı asker olarak kullanmaya başladığı 1 Eylül'den bu yana 22 bin 816 Rus askeri öldürüldü. Kayıplarımız bundan 7.5 kat az. Şehirlerimizi teslim etmeye hakkımız yok" açıklamasını yaptı.

UKRAYNA ORDUSU, BAHMUT'TA İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna ordusunun Bahmut kentinde ilerlediğini ve şehri taktik kuşatmaya almaya yakın olduklarını ifade etmişti. Oleksandr Sırskıy, Ukrayna ordusunun Bahmut'ta bazı bölgelerde ilerleme kaydettiğini ve operasyonların devam ettiğini vurgulamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.