SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rusya'daki barut fabrikasını İHA ile vurdu!

Ukrayna askeri istihbaratı, 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece bir operasyon gerçekleştirerek; insansız hava aracı ile Rusya’daki en büyük barut fabrikalarından birini vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'daki barut fabrikasını İHA ile vurdu!

Rusya’nın en büyük barut fabrikasında 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece patlama meydana geldi. Ukrayna basınına konuşan bir kaynak, Ukrayna askeri istihbaratının bir operasyon düzenleyerek insansız hava aracı (İHA) ile Rusya’daki Tambovsk Barut Fabrikasına saldırı gerçekleştirdiğini aktardı. Kaynak saldırı sonuçlarına dair bilgilerin toplandığını belirtti.

Rus telegram kanalı SHOT’a göre; söz konusu İHA, Tambovsk Barut Fabrikasının avlusuna barut karıştırma atölyelerinin tam önüne düştü.

RUSYA'NIN EN BÜYÜK BARUT ÜRETİCİSİ 

Tambovsk Barut Fabrikası, Rusya’daki en büyük barut fabrikalardan biri. Fabrikada hafif silah ve topçu mühimmatı için barut üretiliyor. Rusya Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattıktan sonra fabrika üretimini yüzde 34 artırdı. Ocak 2023’te fabrika, Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh’e dahil edildi.

Ukrayna’dan yaklaşık 700 kilometre uzaklıkta bulunan bu fabrikada Haziran ve Kasım 2023’te de patlamalar meydana gelmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.