SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, ABD Kongresi heyetini kabul etti

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partileri temsil eden ABD Kongresi üyelerinden oluşan bir heyet ile bir araya geldi. Görüşmede Ukrayna’ya sağlanan askeri destek ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, ABD Kongresi heyetini kabul etti

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, dün Kıyiv’de, hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partileri temsil eden ABD Kongresi üyelerinden oluşan bir heyet ile bir araya geldi. ABD’li heyete cephedeki güncel durumu anlatan Umerov, yeni savunma bakanlığı ekibinin öncelikleri, Ukrayna'nın acil askeri ihtiyaçları ve ABD’nin Ukrayna ordusunu güçlendirebileceği silah türleri hakkında bilgi verdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kıyiv’de ABD Kongresi üyelerinden oluşan bir heyet ile görüşme yaptığını aktararak, şu ifadelerine yer verdi:

"Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partileri temsil eden ABD Kongresi üyelerinden oluşan bir heyetle Kiev'de buluşmaktan memnuniyet duydum.

Heyet başkanı Cumhuriyetçi French Hill ile Demokratlar Mike Quigley ve Stephen Lynch'e ABD'nin liderliği ve Rusya'nın saldırganlığına karşı mücadelede Ukrayna'ya iki partili destek için şükranlarımı sundum."

SAVUNMA BAKANLIĞI EKİBİNİN ÖNCELİKLERİ ELE ALINDI

Umerov ABD’li heyete, NATO standartlarının benimsenmesi, orduya yönelik satın alma prosedürlerinin iyileştirilmesi, Ukrayna'da silah üretiminin yerelleştirilmesinin bakanlık ekibinin öncelikleri arasında yer aldığını anlatarak, ABD’li üreticileri işbirliğe davet ettiklerine dikkat çekti.

Görüşmede İHA'ların savaş alanında kullanılması konusuna, Ukrayna'nın üretimlerini artırmayı planladığı ve yazılım geliştirme çalışmalarına da değindiklerini belirten Umerov, “Ayrıca ABD Kongresi üyelerine cephedeki durum, acil askeri ihtiyaçlarımız ve ABD'nin Ukrayna ordusunu güçlendirebileceği silah türleri hakkında bilgi verdim.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.