SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, son 10 günde 5 Rus savaş uçağı düşürdü

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Tarnavskıy, Ukrayna ordusunun, son 10 günde Rusya’ya ait 5 adet Su-25 tipi savaş uçağı düşürdüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, son 10 günde 5 Rus savaş uçağı düşürdü

Ukrayna ordusu, doğu ve güney bölgelerinde işgalci Rus ordusuna karşı mücadele ederek topraklarını adım adım işgalcilerden kurtarmaya devam ediyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Tarnavskıy, Ukrayna birliklerinin Zaporijjya bölgesinde, kısmi başarı elde ettiğini ve Rusya’ya ait bir savaş uçağını daha düşürdüğünü açıkladı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Tavriya Operasyonel ve Stratejik Birlik Grubu Komutanı Oleksandr Tarnavskıy, sosyal medya üzerinden bugün yaptığı açıklamada, “Son 10 günde düşmana ait 5. Su-25 uçağı düşürüldü. Yine Donetsk bölgesinde. Zaporijjya’daki Verbove köyünün güneybatısında kısmi başarı elde ettik.” ifadelerini kullandı.

Rus işgal güçlerinin Tavriya istikametinde saldırmaya devam ettiğini belirten Tarnavskiy, son bir günde düşmanın 2 füze, 29 hava saldırısı, 34 çarpışma ve 930 topçu saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı.

RUSYA'YA AİT 43 ADET ASKERİ TEÇHİZAT İMHA EDİLDİ

Öte yandan Ukrayna birliklerinin son bir günde ortaya koyduğu muhabere görevleri sırasında 322 Rus askerinin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca, 3 tank, 3 zırhlı savaş aracı, 12 topçu sistemi, 2 çok namlulu roketatar sistemi, bir uçak, 13 SİHA, 5 askeri araç ve 2 özel teçhizat olmak üzere düşmana ait 43 adet askeri teçhizatın imha edildiği bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.