SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna uyardı: Rusya, Noel'de terör saldırıları yapabilir

Ukrayna, işgalci Rusya’nın, Ortodoksların Noel’i kutladığı 7 Ocak tarihinde Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerinde provokasyon yapabileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna uyardı: Rusya, Noel'de terör saldırıları yapabilir

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk,  Rus işgal güçlerinin, Ortodoksların Noel’i kutladığı 7 Ocak’ta işgal altında bulunan Ukrayna topraklarındaki kiliselerde provokasyonlar düzenlemeye hazırlandığını bildirdi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Vereşçuk, “Rusların Ortodoks Noel’inde işgal altındaki bölgelerde bulunan kiliselere terör saldırıları düzenleme hazırlıkları yaptığı hakkında bilgi elde ettik. Vatandaşları dikkatli olmaya ve kalabalık yerlerden uzak durmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ RUSYA “NOEL ATEŞKESİ” İLAN ETTİ!

Savaş suçlusu Vladimir Putin, dün yaptığı açıklama ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya Ortodoksların Noel’i kutlayabilmesi için 6 Ocak 2023 tarihi saat 12:00’den itibaren geçerli olmak üzere Ukrayna’da 36 saatlik ateşkes uygulanması talimatını verdi. İşgalciler, Ukrayna’yı da ateşkese katılmaya davet etti. Fakat Kıyiv, Moskova'nın bu "ateşkes" aldatmacasını kesin bir dille reddetti.

ZELENSKIY: PUTİN ATEŞKES BAHANESİNİ UKRAYNA ORDUSUNU YAVAŞLATMAK İÇİN KULLANMAK İSTİYOR

Kremlin’in Ukrayna ordusunu yavaşlatmak amacıyla ateşkes bahanesini ileri sürdüğünü belirten Zelenskıy, “Noel’i, askerlerimizin Donbas’taki ilerleyişini kısa süreliğine de olsa durdurmak ve askeri teçhizatı ve askerlerini cephe hattına daha yakın bölgelere konuşlandırmak için kullanmak istiyorlar. Bu neye yol açacak? Sadece daha çok can kaybına yol açacaktır. Dünyada herkes, Kremlin’in  savaştaki durgunluğunu güç toplayarak devam etmek için kullandığını biliyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.