SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Almanya arasında "Güvenlik Anlaşması" imzalandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Batılı müttefiklerle yapacağı güvenlik anlaşmaları kapsamında bugün Almanya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ukrayna ve Almanya arasında “Güvenlik Anlaşması” imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Almanya arasında "Güvenlik Anlaşması" imzalandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Almanya Federal Şansölyesi Olaf Scholz arasında güvenlik alanında işbirliği ve uzun vadeli destek anlaşması imzalandı. Anlaşma, Ukrayna ve G7 üyeleri tarafından 12 Temmuz 2023'te Vilnius'ta kabul edilen Ortak Bildiri çerçevesinde sonuçlandırıldı.

Anlaşmanın 10 yıl süreyle geçerli olduğu ve Almanya'nın Ukrayna'ya sağladığı güvenlik yükümlülüklerinin açıkça ortaya koyduğu belirtildi. Belgede özellikle ikili güvenlik iş birliğinin öncelikli konuları ise askeri, siyasi, mali ve insani olarak tanımlandı.

ALMANYA 7 MİLYAR AVRO ASKERİ YARDIM FONU SAĞLAYACAK

Anlaşmaya göre, Almanya'nın 2024 yılında Ukrayna'ya toplam 7 milyar avronun üzerinde askeri yardım fonu sağlayacak. Almanya’nın anlaşmanın süresi boyunca Ukrayna'ya destek sağlamaya devam edeceği kaydedildi. Ayrıca Almanya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü sağlanana kadar Rusya üzerindeki yaptırım baskısını sürdürecek ve yaptırım kaçakçılığıyla mücadele etmek için çalışacak.

“ACİL DANIŞMA MEKANİZMASI”

Ukrayna ve Almanya arasında imzalanan “Güvenlik Anlaşması”, gelecekte Rusya'nın Ukrayna'ya olası bir silahlı saldırısı durumunda, katılımcılardan birinin talebi üzerine sonraki adımı belirlemek için 24 saat içinde uygulanan bir acil danışma mekanizması da öngörüyor. Ayrıca Almanya, Ukrayna'nın AB ve NATO üyeliğinin gerçekleşmesi için gerekli reformlar yolundaki çabalarını destekleme konusundaki kararlılığını sürdürecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.