SON DAKİKA
Hava Durumu

Macron'dan Avrupa ülkelerine çağrı: Güvenliğimiz için Ukrayna'ya desteğimizi hızlandıralım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD'nin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya verdiği desteği azalttığını vurguladığı açıklamasında Avrupa'nın güvenliğini koruması için Ukrayna'ya daha fazla yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macron'dan Avrupa ülkelerine çağrı: Güvenliğimiz için Ukrayna'ya desteğimizi hızlandıralım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün İsveçli mevkidaşı Ulf Kristersson ile yaptığı ortak basın toplantısında Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya Avrupa ülkeleri tarafından daha fazla destek verilmesi gerektiğini ifade etti. Macron ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ukrayna'ya yönelik desteğini azalttığını sözlerine ekleyerek konuya dikkat çekti.

"UKRAYNA'YI SAVUNMAK İÇİN HAREKETE GEÇMEYE HAZIR OLMALIYIZ"

Macron, Avrupa'nın güvenlik sorununu ABD veya Rusya'nın çözemeyeceğini, Avrupa'nın kendi geleceğini belirleme hakkı olması gerektiğini vurguladı. Bu sebeple Avrupa'nın artık harekete geçmesi gerektiğini belirten Macron, "Bu, Avrupa için belirleyici ve sınayıcı bir an. Ne pahasına olursa olsun ve Amerika ne karar verirse versin, Ukrayna'yı savunmak ve desteklemek için harekete geçmeye hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı. 

"TEPKİ VERMEMİZ GEREKİYOR"

"Rusya'nın zaferinin kısa ve uzun vadede bize gerçek maliyeti hepimiz için çok yüksek" diyen Macron, Avrupa'nın kendi güvenliğini, saldırıların başka ülkelere sıçramadan kurtarması gerektiğini söyledi. Macron, Rusya'nın zaferini engellemenin NATO ülkeleri açısından da önemine işaret etti. Avrupa ülkelerinin 2 yıl içinde önemli seviyede tepki gösterdiğini ifade eden Macron, "Rusya bu sistemi tamamen yeniden uyarlamayı başardı, bu yüzden Ukraynalıların yanında yer almak için tepki vermemiz, hatta aşırı tepki vermemiz gerekiyor" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.