SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna ve Danimarka’dan ortak İHA karşıtı tatbikat

Ukrayna ve Danimarka, “Savunma Kanatları” tatbikatı kapsamında İHA karşı tedbirleri üzerinde ortak eğitim başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2025 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2025 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Danimarka’dan ortak İHA karşıtı tatbikat

Ukraynalı askerî uzmanlar, kimliği belirsiz insansız hava araçlarının (İHA) Danimarka’nın hava sahasını ihlal ettiği yönündeki son raporların ardından ortak İHA karşıtı tatbikatlara katılmak üzere Danimarka'ya gitti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından 29 Eylül 2025 tarihinde yapılan açıklamaya göre; "Savunma Kanatları" (Wings of Defense) tatbikatı, İHA karşı tedbirleri uygulamak üzere Ukrayna ve Danimarka kuvvetlerini bir araya getirdi.

Ukraynalı askerler, son dönemde ülke hava sahasında görülen tanımlanamayan İHA’lar nedeniyle müttefiklerini desteklemek üzere Danimarka’ya gitti.

EĞİTİM BİR HAFTA SÜRECEK

Bir hafta sürecek eğitim boyunca katılımcılar, pratik görevler üzerinde çalışacak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak, hava tehditlerine karşı koyma kapasitelerini geliştirecek.

Genelkurmay Başkanlığı, bu tatbikatların Ukrayna ve Danimarka silahlı kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğini artırdığı ve Avrupa’da barış ile güvenliği güçlendirdiğini vurguladı.

Danimarka'da son haftalarda yaşanan çok sayıda İHA ihlali nedeniyle bazı havalimanları geçici olarak kapatılmış, 28 Eylül’de ise Danimarka Silahlı Kuvvetleri askerî tesisler üzerinde İHA tespit etmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.