SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Türkiye dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişareler gerçekleştirildi

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgen Perebıynis ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar başkanlığında, Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı heyetleri arasında siyasi istişare toplantısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 22:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Türkiye dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişareler gerçekleştirildi

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgen Perebıynis ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar başkanlığında, Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti bakanlık heyetleri arasında 5 Aralık 2023 tarihinde siyasi istişareler gerçekleştirildi. Toplantı sırasında katılımcılar, yakın geleceğe yönelik üst düzey ikili temasların takvimi de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede Ukrayna-Türkiye işbirliğini tartıştı. Bakan Yardımcısı Yevgen Perebıynis, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tutarlı bir şekilde desteklediği için Türkiye Cumhuriyeti'ne şükranlarını dile getirdi.

UKRAYNA VE TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIKLARI ARASINDA SİYASİ İSTİŞARELER YAPILDI

Taraflar, ekonomik işbirliğini geliştirmenin yollarını ve Türkiye'nin Ukrayna'nın savaş sonrası yeniden inşasına katılımını tartıştı. Ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın Barış Formülü'nün uygulanması, Tahıl Koridoru girişimi ve özellikle Ukrayna tahılının tedariğinde alternatif yollar ve Türkiye'nin bu sürece katılımı, Uluslararası Kırım Platformu'nun faaliyetleri ve Karadeniz bölgesindeki güvenlik durumu konusunda ayrıntılı görüş alışverişi yapıldı.

Türkiye ve Ukrayna bakanlık heyetleri, başta AGİT olmak üzere uluslararası örgütler çerçevesinde ortaklık konusunda atılacak adımları müzakere etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.