SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı askerlerin aileleri, Türkiye’nin desteğiyle Antalya’da ağırlanacak

Ukrayna İçişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği işbirliğinde, Ukraynalı askerlerin yakınları Antalya'da dinlenerek rehabilitasyondan geçecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı askerlerin aileleri, Türkiye’nin desteğiyle Antalya’da ağırlanacak

Ukrayna İçişleri Bakanlığı ile Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinin ortaklığında 39 Ukraynalı askerin yakını rehabilitasyon için Antalya'ya gitti. Bu girişim sayesinde, 23 çocuk ve 16 yetişkin olmak üzere Rusya tarafından esir alınan, savaşta hayatını kaybeden veya şu anda cephede işgalcilere karşı savaşan askerlerin yakınları, 10 gün boyunca Antalya’da ağırlanacak.

Kırım Haber Ajansına konuşan Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Rusya'nın Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlatmasından önce de Türkiye’nin Ukraynalı askerlerin aileleri için destek programları yürüttüğünü hatırlatarak, “Geniş çaplı savaşın başlaması ile birlikte bu program uygulanamaz hale gelmişti. Ancak benzer projeleri hayata geçirmeye başladık. Ukrayna İçişleri Bakanlığı bir süre önce bize müracaat etti. Bugün, Ukrayna İçişleri Bakanlığına bağlı personelin, savaş sırasında ölen ve yaralanan askerlerin eş ve çocuklarından oluşan bir grubu Antalya’ya gönderiyoruz.” dedi.

10 gün boyunca çocuklar ve anneleri Antalya’da dinlenip rehabilitasyondan geçecek. Ayrıca grup için zengin gezi programları da hazırlandı.

"YARDIM İÇİN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNE MİNNETTARIZ"

Asker yakınlarını kısa bir süre için bile olsa savaştan uzaklaştırmak amacıyla Antalya’ya gönderdiklerini belirten Ukrayna İçişleri Bakanlığı Mağdurlar ve Aile Üyeleriyle Çalışma Dairesi Başkanı Meryem Celilova, "Umarım biraz olsun yaşadıkları sorunları unutabilirler. Türkiye Büyükelçiliğine ve Büyükelçiye bunu gerçekleştirmeyi başardıkları için çok minnettarız. Ayrıca Günsel şirketine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı Kıyiv’den Antalya’ya ücretsiz transfer ediyorlar. Bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve daha sonra da bu girişimi devam ettirebileceğimizi umuyorum...Bazı çocuklar babalarını kaybetti; bazılarının babaları esarette. Umarım yakın zamanda birbirlerine kavuşurlar. Şu an onlar için yapabileceğimiz tek şey; onlara mutlu anlar hediye etmektir" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.