SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: 12 ülke, NATO yolunda Ukrayna'ya güvenlik garantileri konulu G7 deklarasyonuna katıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugüne kadar 12 ülkenin, NATO'ya üyelik yolunda Ukrayna için güvenlik garantilerine ilişkin G7 deklarasyonuna katıldığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: 12 ülke, NATO yolunda Ukrayna'ya güvenlik garantileri konulu G7 deklarasyonuna katıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, yabancı diplomatik kurumlarının başkanlarıyla yaptığı görüşmede, bugüne kadar 12 ülkenin, NATO'ya üyelik yolundaki Ukrayna için güvenlik garantilerine ilişkin G7 deklarasyonuna katıldığını bildirdi.

NATO YOLUNDA UKRAYNA'YA GÜVENLİK GARANTİLERİ

NATO'ya üyelik yolunda Ukrayna'ya güvenlik garantileri konusu hakkında Cumhurbaşkanı Zelenskıy, şu ifadelere dikkat çekti:

"Bu yılın ikinci yarısında ülkemize yönelik güvenlik garantileri paketi oldukça somutlaşacak. Yediler Grubu ile Ortak Deklarasyon'a bugüne kadar 12 ortak ülke daha katıldı. Bunlar Belçika, Danimarka, İrlanda, İzlanda, İspanya, Norveç, Hollanda, Portekiz, Romanya, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, İsveç."

ZELENSKIY: ORTAKLARLA ÇALIŞMA BU HAFTA BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, ortaklarla ikili anlaşmalar üzerinde çalışmanın bu hafta başlayacağını kaydetti. Zelenskıy, Ukrayna'nın çalışacağı ilk devletin ABD olduğunu ifade etti. ABD ise bu hafta Ukrayna ile güvenlik garantileri konusunda müzakerelerin başladığını doğruladı.

"Yediler Grubu" (G7) ülkelerinin liderleri, 11-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO zirvesinin oturum aralarında Ukrayna'ya destek konulu Ortak Deklarasyon üzerinde anlaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.