SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy Kırım Tatarları için Erdoğan'a çağrıda bulundu

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy bir araya geldi. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Kırım Tatarları'yla ilgili Erdoğan'a çağrıda bulunan Zelenskıy, "Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güveniyorum. Onun bunu başarabileceğini düşünüyorum." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy Kırım Tatarları için Erdoğan'a çağrıda bulundu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 8 Mart Cuma günü Türkiye'deydi. İstanbul Tuzla’da Ukrayna için inşa edilen korvetleri ziyaret ettikten sonra Zelenskıy Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

"HER ZAMAN KIRIM DAHİL UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TANIDIĞINI SÖYLÜYOR"

Zelenskıy, toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her zaman Ukrayna toprak bütünlüğüne destek verdiğine dikkat çekerek, “Sayın Erdoğan her zaman açık bir şekilde Kırım dahil Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tanıdığını söylüyor. Her zaman Kırım Tatarlarını savunuyordu. Ona bu kararlı destek için teşekkür ediyorum.” dedi.

KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLAR ESİR KALMAYA DEVAM EDİYOR

Rusya tarafından yasa dışı şekilde alıkonulan Kırım Tatar syasi tutsaklarına dair açıklamada bulunan Zelenskıy, “Halihazırda kimse onların (Kırım Tatarları) serbest bırakılmasını sağlayamadı. Rusya'nın geniş çaplı işgal saldırısı öncesinde birkaç tutsak takası gerçekleştirdik. Bu takaslar sırasında birkaç Kırım Tatarı serbest bırakıldı. Bununla birlikte şu an çoğu esir kalmaya devam ediyor. Bugün ben bu konunun görüşebileceği bir alan görmüyorum. Hiçbir liderin Kırım Tatarlarını geri getirebileceğini düşünmüyorum.” dedi.

''ERDOĞAN BUNU BAŞARABİLİR''

Erdoğan’a siyasi tutsakların isimlerinin yer aldığı listeyi ilettiğini belirten Zelenskıy, “Bu büyük bir acı. En kötüsü ise bu liste sürekli güncelleniyor ve listedeki Kırım Tatarların isimleri artıyor. Ama maalesef eve dönemiyorlar. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güveniyorum. Onun bunu başarabileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.