SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy: Rusya, Zaporijjya Nükleer Santralinde terör saldırısı hazırlıkları yapıyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, işgalci Rusya'nın Zaporijjya Nükleer Santralinde terör saldırısı gerçekleştirmeyi planladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2023 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy: Rusya, Zaporijjya Nükleer Santralinde terör saldırısı hazırlıkları yapıyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Ukrayna’daki Zaporijjya Nükleer Santralinde radyasyon salınımına yol açabilecek bir terör saldırısı düzenlemeye hazırlandığını bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün yayınladığı video açıklamada, “İstihbaratımızdan ve Ukrayna Güvenlik Servisinden az önce bir rapor geldi. İstihbarat, Rusya'nın Zaporijjya Nükleer Santralinde, radyasyon salınımına yol açabilecek bir terör eylemi senaryosu incelediğine dair bilgi aldı. Onlar bunun için her şeyi hazırladı." ifadelerini kullandı.

TÜM BİLGİLER YABANCI ORTAKLARA İLETİLDİ

Cumhurbaşkanı, Ukrayna'nın mevcut tüm bilgi ve kanıtları Avrupa, Amerika, Çin, Brezilya, Hindistan, Arap dünyası ve Afrika'daki ortaklarına aktardığını kaydetti.

Radyasyonun ülke sınırlarını tanımadığını ve radyasyonun yayıldığı yönünün sadece rüzgarın yönüne bağlı olduğunu hatırlatan Zelenskıy, “Hiçbir zaman hiçbir yerde nükleer santrallere terör saldırısı yapılmamalı. Bu sefer Kahovka'daki gibi olmamalı; dünya uyarıldı, bu nedenle dünya harekete geçebilir ve geçmelidir." dedi.

RUSLAR SANTRALE MAYIN DÖŞEDİ

Birkaç gün önce Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, işgalci Rusya'nın, Zaporijjya Nükleer Santralinin soğutucusunun olduğu bölümü mayınladığını duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.