SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Vakfından Eskişehir’e davet: Anma mitingine sen de katıl!

Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, QHA aracılığıyla Kırım Tatar Teşkilatları Platformu Toplantısında alınan karar neticesinde 18 Mayıs 2024 tarihinde Eskişehir’de yapılacak olan “Büyük Matem Mitingine” herkesi davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Vakfından Eskişehir’e davet: Anma mitingine sen de katıl!

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu'na bağlı teşkilâtların 9 Mart 2024 tarihinde aldığı karar neticesinde bu sene 80. yılı olan 18 Mayıs Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı Eskişehir'de anılacak.  Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Kırım Tatarları, 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Eskişehir'de yapılacak olan "Büyük Anma Yürüyüşü"nde bir araya gelecek.

KIRIM VAKFI BAŞKANI TUNCER KALKAY HALKI ESKİŞEHİR'E DAVET EDİYOR

Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım'ın 2014 yılında Rusya tarafından işgal edildiğini hatırlattığı konuşmasında, vatan topraklarında anma etkinliği yapılamadığını vurguladı. Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan Kalkay, Rus işgalcilerin Kırım'ı hapishaneye dönüştürdüğünü belirterek, Kırım haricinde başka ülkelerde yapılacak olan anma etkinliklerinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Türkiye'deki Kırım Tatar nüfusuna dikkat çeken Kalkay, tüm halka 18 Mayıs'ta Kırım Tatar bayraklarıyla Eskişehir'de bulunmaları için çağrıda bulundu.

QHA aracılığıyla seslenen Kalkay davetinde şu ifadeleri kullandı:

"Tüm halkımızı, Kırım Tatarlarının yanında olmayı bir vicdanî sorumluluk olarak gören dostlarımızı, sürgünün 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs 2024 tarihinde bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz. Acılarımızı paylaşmalarını istiyoruz. 18 Mayıs 2024 tarihinde Eskişehir'de görüşmek üzere."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.