SON DAKİKA
Hava Durumu

Brüksel'de terör saldırısı: İsveç-Belçika maçı ertelendi!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün akşam 19.15 sularında DEAŞ üyesi bir terörist, havaya ateş açarak iki İsveç vatandaşının ölümüne sebep oldu. EURO 2024 Elemeleri kapsamında yapılan İsveç-Belçika maçı ise saldırının ardından ileri bir tarihe ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Brüksel'de terör saldırısı: İsveç-Belçika maçı ertelendi!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün gece bir saldırgan terör estirdi. EURO 2024 Elemeleri kapsamında düzenlenen İsveç-Belçika maçına gelen kişilerden birisi, Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları arasında rastgele havaya ateş açtı. Motosikletli saldırgan saat 19.15 civarında ateş açtıktan sonra gözden kayboldu. 

Brüksel'de silahlı saldırı: 2 kişi öldü, Euro 2024 Eleme maçı ertelendi - 2

SALDIRGAN HALA BULUNAMADI

Kral Baudouin Stadyumu'nun 5 kilometre yakınında gerçekleşen saldırıda maçın taraftarlarından iki İsveç vatandaşı hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş yaralandı. Bölgedeki dükkanlar kapatıldı ve terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı. Olay yerine hızlı bir şekilde güvenlik güçleri sevk edildi. Saldırgan ise hala yakalanamadı. Belçika Başbakanı Aleksander de Croo ise vatandaşlara dikkatli olmaları için çağrıda bulundu.

Brüksel'de silahlı saldırı: 2 kişi öldü, Euro 2024 Eleme maçı ertelendi - 18

SUÇLU DEAŞ ÜYESİ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ!

Olayın ardından video çeken suçlu DEAŞ üyesi olduğunu itiraf etti. Saldırganın Tunus kökenli olduğu ve 2019 yılında İtalya üzerinden Belçika'ya gelerek sığınma talebinde bulunduğu tespit edildi.

BELÇİKA-İSVEÇ MAÇI İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Bunun ardından, Belçika-İsveç maçı söz konusu olaydan sonra ileri bri tarihe ertelendi. UEFA tarafından yapılan açıkamada; maçın ilk devresinin tamamlandığı terör saldırısı nedeniyle karşılaşmanın ertelendiği duyuruldu. İsveçli vatandaşların güvenliği için Brüksel'deki yetkililer güvenlik çağrısında bulunarak taraftarların tribünü terk etmemesi gerektiğini duyurdu. 

Brüksel'de silahlı saldırı: 2 kişi öldü, Euro 2024 Eleme maçı ertelendi - 11

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.