SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasını sağladık

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mart'ta bitecek olan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasını sağladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasını sağladık

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. yıldönümünde Çanakkale'de Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu–Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında, tarihin şanlı sayfalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bin yıllık vatanın istiklali uğrunda canlarını feda eden tüm şehitleri rahmetle yad ettiğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda Ukrayna ve Rusya arasında Temmuz 2022'de imzalanması sağlanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasına ilişkin gelişmeyi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mart'ta süresi dolacak olan Tahıl Koridoru Anlaşması'na dair Ukrayna ve Rusya tarafıyla yapılan görüşmeler sonucu "19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık." dedi.

25 MİLYON TAHILIN SEVKİYATI GERÇEKLEŞTİ

Anlaşma sayesinde bugüne kadar 800'den fazla gemiyle 25 milyon ton tahılın dünya piyasalarına sevkiyatının gerçekleştildiğini aktaran Erdoğan anlaşmanın bir kez daha uzatılması konusunda mutabakata varan Ukrayna ve Rusya tarafları ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.