SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna: Rusya'nın, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresini kısaltma girişimi, daha fazla şantaj yapmak için bir manipülasyon

Ukrayna, Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresini kısaltma girişiminin, daha fazla şantaj yapmak ve küresel gıda krizini tırmandırmak için yapılan bir manipülasyon olduğunu vurguladı. 

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna: Rusya'nın, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresini kısaltma girişimi, daha fazla şantaj yapmak için bir manipülasyon

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal, dün gerçekleştirilen hükumet toplantısında, Tahıl Koridoru Anlaşması'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Şmıgal, Ukrayna'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresiz olmasında ısrar ettiğini belirtti.

UKRAYNA, TAHIL ANLAŞMASININ SÜRESİZ OLMASINDA ISRARCI

Ukrayna Hükumeti Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Şmıgal, Ukrayna’nın, dünya gıda güvenliğinin kilit halkalarından biri olduğunun altını çizerek şu ifadelere dikkat çekti:

"Bu nedenle tahıl anlaşmasının süresiz olmasında ve otomatik olarak 120 gün uzatılması konusunda ısrar ediyoruz."

Anlaşmanın süresine ilişkin aynı tutumu, Türkiye ve Birleşmiş Milletlerin (BM) de savunduğuna değinen Şmıgal, şu ifadelere vurgu yaptı:

"Saldırganın (Rusya), anlaşma süresini kısaltma girişimi, daha fazla şantaj yapmak ve küresel gıda krizini tırmandırmak için yapılan bir manipülasyondur. Buna izin verilmemeli!" 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.