SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul Film Festivali’nde Ukraynalı yönetmenin filmine ödül

Ukraynalı yönetmen Anna Buryaçkova’nın “Sonsuza Dek” isimli filmi 43. İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Altın Lale Ödülü'nün sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstanbul Film Festivali’nde Ukraynalı yönetmenin filmine ödül

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışmalarında kısa ve uzun metrajlı toplam 51 film yarıştı.

İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü için “sinemaya yeni bakışlar” temasını izleyen 10 film yarıştı.

ULUSLARARASI ALTIN LALE ÖDÜLÜ SAHİBİ

Uluslararası kategoride Altın Lale’yi bu yıl, Ukraynalı yönetmen Anna Buryaçkova’nın Sonsuza Dek adlı filmi kazandı. Ödülü jüri başkanı Kerry Fox takdim etti. Buryaçkova yolladığı video mesajıyla jüriye ve festivale teşekkür ederek bu ödülün kendisi için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirtti.

"SONSUZA DEK" FİLMİ

Sonsuza Dek, 1990’lı yılların sonlarında Sovyet rejiminin yıkıntıları arasındaki Kıyiv’de yaşayan genç ve asi kalanların hikâyesi. Büyük bir liseden nakil olan Tonia, yeni okulunda güvenlik ve aidiyet arayışıyla serseri bir çeteye katılır. Zamanlarını Kıyiv’in banliyölerinde dolaşıp eğlenerek ve beladan belaya bulaşarak geçirirler. Tonia çok geçmeden Jurik’e âşık olur ama bir yandan da Sanya’yı arzuladığını fark edince, kendini gizli olduğu kadar vazgeçemediği bir aşk üçgeninde bulur. Sonsuza Dek hayatta bazı şeyler anlık olsa da bazı anların da sonsuza dek sürdüğünü bize anımsatan bir film. Yönetmen Anna Buryaçkova, prömiyerini Venedik Film Festivali’nin Ufuklar Extra bölümünde yapan ilk filmini şöyle anlatıyor: “Sonsuza Dek, 1990’ların sonlarındaki kayıp gençliğe yazılmış bir aşk şarkısı. Bu gençliğe tek bir kural dayatılmış: Sevenin yoksa, yaşamaya da hakkın yok demektir”.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.