SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus vekilden çirkin sözler: Bir kadına verilecek en güzel hediye hamileliktir!

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Milletvekili Vitaliy Milonov, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde skandal bir açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus vekilden çirkin sözler: Bir kadına verilecek en güzel hediye hamileliktir!

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Milletvekili Vitaliy Milonov, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde skandal bir açıklamaya imza attı. Aşırı muhafazakar bir politikacı olarak tanınan Milonov, 8 Mart'ta Rus kadınlarına verilecek en güzel hediyenin hamilelik olacağını söyledi.

“Govorit Moskva” radyosuna konuk olan Milovanov, kendini "erkek" hissetmeyen erkeklerin kadınlara çiçek hediye ettiğini öne sürerek, “Bir kadına verilecek en güzel hediyenin yeni bir hamilelik olduğuna inanıyorum. Bir çocuk gerçek bir mutluluktur.” ifadelerini kullandı. 

RUSYA’DA SÖZDE MUHAFAZAKAR EĞİLİMLER

Eşinden boşanan ve sevgilisiyle birlikte yaşayan Rus diktatör Vladimir Putin, son dönemde aile değerleri savunan bir lider imajı çizmeye karar verdi. Putin sık sık yaptığı konuşmalarda aile değerleri ve çok çocuklu aileleri savunmaya başladı.

Putin’i örnek alan birçok Rus yetkili ve politikacı da aşırı muhafazakarlığı ve Rusya'nın sözde "geleneklere" dönüşünü savunmaya başladı. Örneğin, Rusya Parlamentosu milletvekili Margarita Pavlova, kariyer hayali kurmamaları için kızlara eğitim verilmemesi ve küçük yaştan itibaren çocuk doğurmaları gerektiğini savunmuştu.

RUSYA’DA DOĞUM ORANI HER YIL DÜŞÜYOR

Rusya'da yeni doğanların sayısı 2014'ten bu yana her yıl azalma eğiliminde. 2014'te ülkede 1 milyon 942 bin çocuk dünyaya gelmişti.

2022 yılında Rusya'da 1 milyon 306 bin çocuk dünyaya gelirken, 2023’te yeni doğanların sayısı 1 milyon 244 bine düşerek 1999'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti. Yetkililer, 2023-2026'da Rusya'daki doğum sayısının azalmaya devam edeceğini öngörüyor. Rusya'da doğurgan yaştaki kadınların sayısındaki azalma ve orta sınıf ailelerin ekonomik belirsizlik nedeniyle çocuk yapmaktan vazgeçmesi, doğum oranının düşmesinin ana nedenleri arasında olarak gösteriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.