SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'nın skandal müfredat ısrarı: PKK ve Peşmerge ders kitaplarında

Fransa, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenine ve toprak bütünlüğüne karşı faaliyet yürüten terör örgütlerine yönelik övgülü anlatımını müfredatında okutmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'nın skandal müfredat ısrarı: PKK ve Peşmerge ders kitaplarında

Fransa, müfredatında Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini ve toprak bütünlüğünü bozmaya çalışan terör gruplarına yönelik övgülü anlatımını barındırmaya devam ediyor. Fransa Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılında 11. sınıflarda okutulan Tarih ve Coğrafya kitaplarına “Kürtler: Devletsiz Bir Ulus” başlığı altında bir bölüm eklemişti. Eklenen başlıklarda, Kürtlerin tarihinden ziyade radikal terör örgütlerinin propagandası yer alıyor.

FRANSA, HİÇBİR ÜLKENİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYMUYOR

Kürtlerin 100 yıldır bağımsızlık için mücadele ettiği iddia edilen kitapta, sözde Kürdistan topraklarını egemenliği altında bulunduran ülkelerin bu çabalara karşı çıktığı vurgulanıyor. Hazırlanan derste, skandal ifadeler ise sürekli tekrar ediyor. Kitapta, Irak'ta Saddam Hüseyin'in devrilmesi ve Suriye’de çıkan iç savaşın sözde Bağımsız Kürdistan umutlarını dirilttiği ifadeleri yer alıyor. Terör propagandası yapmakla kalmayan kitapta öğrencilere, “Ortadoğu’daki çekişmeler Kürt devletinin kurulmasına olanak sağlar mı?” sorusu da yöneltilmiş.

Kitapta Peşmerge övgüsü de mevcudiyetini koruyor. Kitapta, “Kürtçe’de Peşmerge: Ölüm ile karşı karşıya gelen anlamına geliyor. Peşmerge Güçleri Irak ordusu ile aynı statüye sahip. Bunu da Saddam Hüseyin rejimi ve IŞİD İslami Devleti ile savaştan sonra elde ettiler. 1920 yıllarında kurulan Peşmerge Güçleri’nin sayısı bugün 350 bin civarında” ifadeleri kullanılarak, Peşmergenin barışçıl bir grupmuş gibi bahsedilmekte. Kitapta terör örgütlerine yönelik övgülerin yanında Türkiye Cumhuriyeti toprakları da sözde Kürdistan'ın parçası olarak gösterildi.

TERÖRİSTLERE YÖNELİK OPERASYONLARA PROPAGANDA KILIF BULUNDU

Kitapta, Türk ordusunun 9 Ekim 2019’da Rojova'daki (Suriye'nin kuzeyi) teröristleri temizleme amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekâtı hakkında da skandal ifadeler yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla gerçekleştirdiği operasyondan dezenformasyon içerikli ve propaganda diliyle bahseden kitapta, “Suriye Kürdistanı’nın Sonu: Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Ekim 2019’da Trump’ın onayıyla Suriye Kürtlerine karşı askeri bir saldırı başlattı. Bu da ABD ile Suriye Kürtlerinin arasındaki yardımlaşmanın sonuydu. IŞİD liderine karşı yapılan operasyon, yardımlaşmanın önemini gösterdi. Ayrıca, Türkiye’nin Suriye’deki Kürt vatanını işgal etmesinin başlangıcıydı. Top atışlarından sonra Türkiye, tankları ve toprakları vekillerine verdi. Bu silahlı grupların da çoğu bıçakçı ya da cihadist ve aynı zamanda Kürtler ve Hristiyanları sevmeyen Sünni Araplardan oluşmaktaydı. Daha önce El Kaide örgütünün savaşçılarıydı” ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE'NİN GÜNEYİNİ TERÖRDEN TEMİZLEMEK İÇİN TATBİK EDİLEN ZEYTİN DALI OPERASYONU HEDEF ALINDI!

Türkiye Cumhuriyeti'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu parçalamak, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerini etkisiz hâle getirerek bölge halkını bunların zulmünden kurtarmak ve hudutlarının güvenliğini sağlamak için 20 Ocak 2018 günü saat 17.00'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı da kitabın hedeflerinden biri oldu. Kitapta, bölgede yaşayan Arap, Türkmen ve Kürtlere barış ve huzur tesis eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonundan, “Bilgimiz olmadığını söyleyemeyiz. Türk ordusu 2018 yılının Mart ayında Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Efrin kentini ve bölgeyi işgal etti. Bu bölge radikal cihadist gruplara teslim edildi. Bu grupların el koyduğu her şeyi alma hakları var. Silahlı milisler Kürtlere ait bir çok ev ve işyerine el koydu. Hiçbir yasal durumla karşılaşmadan halktan fidye almaya başladılar ve toplu katliamlar yaptılar. Kürt yerleşimciler kaçmak zorunda kaldı. 130 bin kişi sokaklara atıldı. Bu da gerçekleşmiş amaçtı. Çünkü amaç Türkiye sınırındaki Kürtlerin varlığını yok etmekti” gibi skandal ifadelerle bahsedildi.

FRANSA, KAFKASYA'DA DA BARIŞI ENGELLİYOR

Fransa, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecini de baltalamayı sürdürüyor. Fransa Senatosu, 2024 yılının Ocak ayında Azerbaycan'a yönelik yaptırım uyguladı. Azerbaycan da Fransa'nın provakatif eylemini cevapsız bırakmamıştır.

Azerbaycan Millî Meclisi Uluslararası İlişkiler ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi, 17 Ocak'ta yayımladığı bildiride "Fransız hükûmetinin, Senatosunun ve Ulusal Meclisinin yıkıcı ve provokatif eylemleri, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış gündeminin uygulanmasını engellemeye ve Güney Kafkasya bölgesindeki durumu ağırlaştırmaya hizmet ediyor" ifadeleri yer almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.