SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, ordusunun 2014'ten beri Ukrayna'da bulunduğunu resmi olarak tanıdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, imzaladığı kararname ile (işgalci) ordusunun 2014’ten beri Ukrayna’da savaştığını resmi olarak tanımış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2023 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2023 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, ordusunun 2014'ten beri Ukrayna'da bulunduğunu resmi olarak tanıdı

İşgalci Rusya yavaş yavaş maskelerini düşürmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılından bu yana Donbas bölgesinde savaşan ve 24 Şubat 2022'den bu yana savaşa katılan gönüllü kişilere gazi statüsünün verilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Böylece Rusya, resmi olarak ordusunun 2014’ten beri Ukrayna doğusunda bulunduğunu kabul etti. Daha önce Kremlin, Şubat 2022’den önce Rus ordusunun Donbas’ta bulunmadığını, sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ile sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti birliklerinin Ukrayna ordusuna karşı savaştığını iddia ediyordu.

Ayrıca aynı kararname ile Putin, hapishanede olması gereken suçluları savaş gazisi yapmış oldu.

RUSYA MAHKUMLARI GÜYA GÖNÜLLÜ OLARAK SAVAŞA GÖNDERİYOR

Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırısında on binlerce asker kaybetmesinden sonra savaşa gönderecek insan bulmakta zorlanan Rusya, çareyi suçluların davalarını düşürüp savaşa yollamakta buldu. Rusya’nın neo-faşist paralı asker örgütü olan Wagner Grubu, hapishaneleri ziyaret ederek başta işlediği ağır suçlardan dolayı mahkum edilen Rus vatandaşları olmak üzere suçlulara, Ukrayna’da 6 ay savaşması karşılığında suç dosyalarını askıya almayı ve af vaat ediyor. 

Ukrayna’ya karşı 6 ay savaştıktan sonra aralarında ağır suçlar işleyen mahkumların da bulunduğu suçluların sabıka kayıtları siliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.