SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine destek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğine yönelik destek açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) üyeliğine ilişkin destek açıklamasından sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) de benzer bir demeç geldi.

"ABD, TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK HEDEFLERİNİ HER ZAMAN DESTEKLEDİ"

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcülüğünden bugün Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili yapılan açıklamada, "ABD, Türkiye'nin AB üyelik hedeflerini her zaman destekledi ve desteklemeye devam edecektir" denildi. Beyaz Saray, ayrıca üyelik sürecinin AB ve Türkiye arasında bir mesele olduğunu kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE'NİN AB'DE ÖNÜNÜ AÇIN

NATO Liderler Zirvesi için Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi 50 yılı aşkın bir zamandır AB kapısında bekleten ülkelere sesleniyorum: Önce gelin, Türkiye'nin AB'de önünü açın" dedi.

"TÜRKİYE'NİN, AB'YE ÜYELİĞİ STRATEJİK HEDEFİMİZDİR"

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine ilişkin bugün verdiği demeçte, "Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik stratejik hedefimizdir. Bölgemizde ve uluslararası sistemde yaşanan değişim ve dönüşüm, ekonomiden enerjiye, güvenlik ve savunmadan düzensiz göçe, birçok sorunun çözümünde Türkiye-AB birlikteliğinin önemini ortaya koymuştur"  açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE'NİN AB'YE KATILMA HEDEFİNİ DESTEKLİYORUM"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılma hedefini desteklediğini bildirdi. Genel Sekreter Stoltenberg, Vilnius Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin AB'ye katılma hedefini destekliyorum" ifadelerini kullandı. 

İsveç'in NATO üyeliği konusuna değinen Stoltenberg, "İsveç'i en kısa zamanda üye yapmak için çok çalışıyoruz. İsveç için Vilnius'ta olumlu bir karar almak hala mümkün" demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.