SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Fidan, ABD'de İrlandalı mevkidaşı Martin ile görüştü

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'de yapılacak olan Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu marjında New York'taki Türkevi'nde İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Fidan, ABD'de İrlandalı mevkidaşı Martin ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki heyetle birlikte Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu Toplantısı ve çeşitli diplomatik temaslar için ABD'nin New York kentine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türkevi'nde, yabancı ülke temsilcileriyle temaslarda bulunuyor. 

TAHIL KORİDORUNDAN TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİNE PEK ÇOK KONU GÖRÜŞÜLDÜ

Bakan Fidan, BM Genel Kurulu kapsamında İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin ile bir araya geldi. Türkevi'nde görüşen mevkidaşlar; ülkeler arasındaki ikili ilişkileri, Rusya'nın tek taraflı çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması'nı, Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeleri ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkileri ele aldı. 

Resim

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI ÖNEM TAŞIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Eylül'de gerçekleşecek olan BM 78. Genel Kurulu çerçevesinde; Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik alternatif çözüm yollarını görüşecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.