SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere 3 günlüğüne ABD'ye gitti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2023 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün ABD'nin New York kentine gitti.

ERDOĞAN'I BM DAİMİ TEMSİLCİSİ, BÜYÜKELÇİ VE KONSOLOS KARŞILADI

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve bazı yetkililer eşlik etti.

Eşi Emine Erdoğan ile objektiflere yansıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve New York Başkonsolosu Reyhan Özgür karşıladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de - Son Dakika Haberleri

CUMHURBAŞKANI ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNACAK

Erdoğan, ülkedeki diplomatik temaslarına Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin düzenleyeceği akşam yemeğine katılmakla başlayacak. Erdoğan 18 Eylül'de; Concordia Zirvesi'nde konuşacak, 19 Eylül'de; BM 78. Genel Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek. Erdoğan'ın toplantı kapsamında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Tahıl Koridoru Anlaşması'nı ele alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı, aynı gün ABD Başkanı Joe Biden ve hükumet yetkilileri ile bir araya gelecek. 20 Eylül'de ise Türk-Amerikan İş Konseyi 13. Yatırım Konferansı'na katılan Erdoğan'ın ziyareti son bulacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.