SON DAKİKA
Hava Durumu

Blinken: Çin ABD seçimlerini etkilemeye çalıştı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in ABD seçimlerini etkileme ve müdahale etme girişimlerine dair kanıtlar olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Blinken: Çin ABD seçimlerini etkilemeye çalıştı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 28 Nisan 2024 tarihinde Çin'e yaptığı üç günlük ziyaretin son gününde CNN'e değerlendirmelerde bulundu. Bakan Blinken, Çin'in ABD seçimlerini etkileme ve müdahale etme girişimlerine dair kanıtlar olduğunu bildirdi. 

ABD ÇİN'E YAPTIRIM UYGULAYACAK

Öte yandan iki ülkenin farklılıkları konusunda açık sözlü davranmanın önemli olduğunu ve rekabetin çatışmaya dönüşmemesi için bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Blinken, Çin'e Rusya'ya desteğini sürdürmesi halinde yaptırımlar uygulanacağı uyarısında bulundu. 

ÇİN'İN RUSYA'YA VERDİĞİ DESTEĞİ KESMESİ LAZIM

Blinken ayrıca, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'ye hem de Şi Cinping'e Biden yönetiminin Rusya'nın savunma sanayisine Çin desteğiyle ilgili endişelerini ve bu desteğin devam etmesi halinde ABD'nin yaptırımlar uygulayacağının altını çizdi. Çinli muhataplarının Rusya'ya desteğin Ukrayna'daki savaşta rol oynadığını kabul etmediklerine dile getiren Blinken, Çin tarafının bu desteği Rusya ile ticaret olarak nitelendirdiği, Moskova'nın başarısının buna bağlı olmadığı şeklinde savunma yaptığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.