SON DAKİKA
Hava Durumu

Brüksel'de terör estiren DAEŞ'li terörist öldü!

Brüksel'de dün akşam saatlerinde iki kişinin ölümüne sebep olan DAEŞ üyesi terörist, bu sabah Belçika polisi tarafından etkisiz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Brüksel'de terör estiren DAEŞ'li terörist öldü!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün akşam 19.15 sularında DAEŞ üyesi terör estirdi. Havaya rastgele ateş açan saldırgan iki İsveç vatandaşının ölümüne ve çok sayıda insanın yaralanmasına sebep oldu. Turuncu ceketiyle kameralara yakalanan saldırgan, olayın ardından kayıplara karıştı. 

İSVEÇ-BELÇİKA MAÇI ERTELENDİ

EURO 2024 Elemeleri kapsamında düzenlenen ve ilk devresi tamamlanan İsveç-Belçika maçı olaydan sonra ileri bir tarihe ertelendi. Hayatını kaybeden 2 İsveç vatandaşı söz konusu karşılaşma için Brüksel'de bulunuyordu. Belçikalı yetkililer İsveçli taraftarların tribünden ayrılmaması için çağrıda bulundu. 

SALDIRGAN YAKALANDI VE ÖLDÜRÜLDÜ

Hemen akabinde olay yerine sevk edilen polis ekipleri, suçluyu bir kafede buldu. Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Brüksel terör saldırısının failinin kimliği belirlendi ve hayatını kaybetti. Onun bir kafede bulunduğunu ve öldüğünü doğrulayabilirim. Dün gece ve bu sabah hızlı ve kararlı bir şekilde harekete geçen istihbarat ve güvenlik teşkilatlarına ve savcılığa teşekkür ederiz" dedi. Belçika federal savcısının bir sözcüsü Washington merkezli basın kuruluşu Politico'ya "Öldüğünü doğrulayabiliriz" açıklamasında bulundu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.