SON DAKİKA
Hava Durumu

Bulgaristan artık Rusya’dan petrol almayacak

Bulgaristan, AB'nin Rus petrolüne uyguladığı yaptırım kapsamında Rus petrol ithalatını durdurduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bulgaristan artık  Rusya’dan petrol almayacak

Bulgaristan merkezli medya kuruluşu BGNES'in 1 Mart tarihli haberinde, Bulgaristan’ın Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolüne uyguladığı yaptırım kapsamında bu hafta Rus petrol ithalatını durdurduğu kaydedildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişimi sonucunda AB, Rusya'dan petrol ithalatına ambargo koydu. Bulgaristan'a ise bu yılın sonuna kadar sürmesi planlanan iki yıllık bir muafiyet tanındı. Bulgaristan Parlamentosu, 2023’ün sonlarında Rusya'dan ham petrol ithalatını sona erdirmek için yeni bir zaman çizelgesi kabul etti. Böylece Bulgaristan 1 Mart itibarıyla Rusya’dan petrol ithalatını tamamen durdurdu.

ZELENSKIY VE DENKOV GÖRÜŞTÜ 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 26 Şubat'ta Bulgaristan Başbakanı Nikolai Denkov ile bir araya gelmişti. Denkov'un Haziran 2023'te Bulgaristan hükümetinin başına geçmesinden bu yana ilk Ukrayna ziyaretiydi. Zelenskıy, Denkov'a verimli ve pratik görüşmeler için teşekkür etmişti. Bulgaristan'ın "ticaret akışının genişletilmesine ve Karadeniz ve Tuna bölgelerinde normal gemi taşımacılığının yeniden sağlanmasına" yardımcı olma konusundaki desteğinden dolayı takdirini de dile getirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.