SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin yönetimi 34 bin sosyal medya hesabını kapattı

Çin'in sosyal medya üzerindeki baskısı artarak devam ederken Pekin yönetimi son 9 ayda 34 bin sosyal medya hesabını kattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin yönetimi 34 bin sosyal medya hesabını kapattı

Çin ülke genelindeki sosyal medya kontrolünü sıkılaştırmaya devam ediyor. Komünist Parti, sosyal medya üzerindeki baskısını artırarak devam ettirirken Çin Ulusal Kamu Güvenlik Kurumu, Nisan ayından Aralık ayına kadar 34 bin sosyal medya hesabını kattı.

"ÇEVRİMİÇİ DEDİKODULARA KARŞI EYLEM YILI"

Konuya ilişkin Çin merkezli basın kuruluşlarından el edilen bilgilere göre, Çin Kamu Güvenlik Kurumu internet üzerindeki kontrolü sıkılaştırma kararı alarak, 2024 yılını "çevrimiçi dedikodulara karşı eylem yılı" ilân etti. Bu kapsamda Nisan ayında "İnternetteki dedikodulara karşı baskı" temalı operasyon düzenleyen kurum Aralık ayına kadar toplam 34 bin sosyal medya hesabının kapattı ve 7 binden fazla kişiyi cezalandırdığını duyurdu.

5 BİNE YAKIN SOSYAL MEDYA KULLANICISI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan, Çin yönetiminin hükûmete karşı propaganda yürüten, eleştiri yapan, -yurt dışı hesaplar dahil- kullanıcılar hakkında da incelemenin sürdüğü öğrenildi. Bu kapsamda 5 bine yakın sosyal medya kullanıcısı hakkında ise soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

ÇİN SÖZDE "GÜVENLİK" ADI ALTINDA TOPLUMU SİNDİRMEYİ AMAÇLIYOR

Analizciler Çin yönetimin bu tür kısıtlamalar ve baskılarla, insanların internet kullanımını her zaman sıkı bir şekilde kontrol ettiğini, sözde "güvenlik" adı altında toplumu sindirmeyi amaçladığını bildiriyor. Ayıca çevrimiçi hesaplara karşı düzenlenen operasyonların, ÇKP Merkez Komitesinin yakın zamanda gerçekleştirdiği “Ekonomik Çalıştayı” ile ilgili olabileceği tahmin ediliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.